44. Debrecen Nagydíj


Államalapításunk ünnepén 15 órakor veszi kezdetét immár 44. alkalommal a Debrecen Nagydíj az újjáépített Gázvezeték utcai oválon.

A rendező, SpeedWolf Debrecen Speedway Team tájékoztatása alapján Kovács Roland és Magosi Norbert az alábbi versenyzőkkel méri össze tudását a nagy múltú eseményen, mely Grand Prix-szisztémában kerül megrendezésre, azaz 20 alapfutamot követően a legjobb 8 versenyző 2 eldöntőben vívja ki (2-2 legjobb) a 23., döntő futamba kerülést.

"A legnagyobb sztár a Grand Prix-menő Matej Zagar lesz. A szlovén Európa-bajnok a jelenlegi GP-mezőny egyik legrutinosabb tagja.

De senki se gondolja, hogy könnyű dolga lesz a 18-szoros szlovén bajnoknak, ugyanis öt olyan ellenfele is lesz, akik résztvevői voltak az idei Speedway of Nations (SON) küzdelemsorozatnak. Az ausztrál Jaimon Lidsey a csapat-világbajnokság mellett a junior világbajnoki fináléban is bizonyít ebben a szezonban. Az ifjú auszi Nagy-Britanniából érkezik a cívisvárosba, ugyanúgy, ahogy az amerikai Luke Becker, aki a SON-on a legjobb amcsi pilóta volt.
Szintén képviselte hazája válogatottját a vébén az olasz Paco Castagna, illetve az a szlovén Matic Ivacic, aki idén bombaformában versenyez, majdnem letaszította hazája trónjáról az eddig egyeduralkodó Zagart. A cseh válogatott Jan Kvech az elmúlt hétvégén is bizonyította rátermettségét, megnyerte a 19 éven aluliak nem hivatalos Európa-bajnokságát, az Európa Kupát.

A nagy salakos nemzetek képviselői közül nem maradhatnak ki a polákok sem, akik közül Pawel Miesiac és Pawel Hlib a lengyel klubjának a legjobb hazai motorosa. Miesiac igazi közönségkedvenc a Hajdúságban, ráadásul korábbi nagydíj-győztest tisztelhetünk személyében. Érdekesség, hogy a két Pawel junior csapatvilágbajnok, ráadásul Hlib kétszeres. A harmadik lengyel Szymon Szlauderbach, aki az Unia Leszno junior motorosa, jelenleg a Rawicz csapatában húzza a gázt.
A többek között a svéd elit ligában edződő Alekszander Loktajev is kimagasló eredményekre képes; bár Oroszországban született, ukrán állampolgár lett, s új hazája színeiben szerzett páros Európa-bajnoki aranyérmet.

Lettország képviseletében az egyik legnagyobb ígéret, Artoms Trofimovs ölt motorosruhát. S ha már ifjú titánok, s a világ legnagyobb salakos nemzetei: az ausztrál Brayden McGuinness és két dán, Mads Hansen, illetve Mathias Nielsen fiatal koruk ellenére már a felnőttek mezőnyében is letették névjegyüket, így biztosan nem vallanak szégyent a cívisvárosi oválon."

Teljes mezőny:
Magosi Norbert
Kovács Roland
Matej Zagar (szlovén)
Luke Becker (amerikai)
Jaimon Lidsey (ausztrál)
Brayden McGuinness (ausztrál)
Paco Castagna (olasz)
Mads Hansen (dán)
Mathias Nielsen (dán)
Jan Kvech (cseh)
Alekszander Loktajev (ukrán)
Artoms Trofimovs (lett)
Pawel Miesiac (lengyel)
Pawel Hlib (lengyel)
Szymon Szlauderbach (lengyel)
Matic Ivacic (szlovén)

Látványos programok várják az érdeklődőket már 13 órától a helyszínen.

Jegyinformációk

A 44. Debrecen Nagydíjon új időszámítás kezdődik a Gázvezeték utcai salakstadion életében a jegyértékesítés terén is, melyeket a versenyt megelőző napokon a helyszínen meg lehet vásárolni -  ezzel kapcsolatban a rendező Facebook tájékoztatását kell figyelni -.

A startegyenesben (A szektor) új műanyag székek kerültek felszerelésre, ezek a belépők lesznek az ülő helyes jegyek.
A depó felőli kanyar (B szektor) és a starttal szembeni egyenes (C szektor) megmaradt az eredeti formában, ide a jövőben álló helyes jegyeket lehet váltani.
A vasútállomás felőli kanyarban családok, barátok részére kialakított rész található, ahová 5 darab filagóriát helyeztünk el (D szektor).


A jegyárak a Debrecen Nagydíjra a következő módon alakulnak:

A szektor - műanyag székes ülőhelyek érkezési sorrend szerint:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 4.500 forint
Gyerek jegy (3-14 éves kor között): 1.000 forint
Céges csomag* (25 fő): 100.000 forint
Céges csomag *(50 fő): 200.000 forint

B, C szektor - beton talpfás (álló)helyek érkezési sorrend szerint:
Felnőtt jegy (14 éves kortól): 3.500 forint
Gyerek jegy (14 éves kor alatt): ingyenes
Céges csomag* (25 fő): 75.000 forint
Céges csomag* (50 fő): 150.000 forint

*Adómentes béren kívüli juttatásként elszámolható sportesemény belépőjegyek.

D szektor - Elkelt
Filagória (8 felnőtt): 50.000 forint (Ajándék: 16 darab italkupon, 8 darab Speedwolf Magazin, 4 darab parkolóhely

VIP     
Felnőtt: 10.000 forint (Ajándék: 4 darab italkupon, 1 darab nasicsomag, 1 db Speedwolf Magazin, 1 darab Depólátogató Pass, 1 darab VIP-parkoló)
Gyerek: 2.500 forint

Az Egyletkert utca felőli, stadion területén található parkoló kapui 13 órától nyílnak.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi