Elhalasztják a Debrecen Nagydíjat !


Nehéz döntést kellett meghoznunk, de a kialakult helyzetben nem tudtunk másként dönteni, minthogy elhalasztjuk az augusztus 20-ai Debrecen Nagydíjat.


Nálunk jobban senki sem akarja, hogy Debrecenben újra működő pálya és salakmotorverseny legyen. Éppen ezért olyan létesítményt és olyan versenyt akarunk, ami méltó a debreceni salakmotorozás múltjához, illetve a lehető legbiztonságosabb a versenyzők számára. Sajnos ezt jelenleg még nem tudjuk biztosítani. A késői beszállítások miatt a tervezettnél később készül el a pálya, s azok a motoros teszteléseket, amelyek elengedhetetlenek egy új pálya esetében, augusztus 20-áig nem tudjuk megtartani. A tesztelések nélkül nem tudjuk garantálni a versenyzők testi épségét, ezért azt a nagyon nehéz és felelős döntést hoztunk, hogy elhalasztjuk a Debrecen Nagydíjat egy későbbi időpontra, melyről természetesen tájékoztatjuk a közönséget.


Bízva a sportszerető salakos szurkolók megértésében.
üdvözlettel:
Speedwolf Team






A tervek szerint augusztus 20-án, nemzetközi versennyel debütált volna az alaposan átszabott debreceni salakmotorpálya. Ezen a napon rendezték volna meg a nagy hagyományokkal felvértezett Debrecen Nagydíjat.


A helyi salakmotor sportnak látványos vérátömlesztést adó SpeedWolf Debrecen nagyszabású versenyre készült, de most mégis úgy döntöttek, később tartják meg az avató versenyt.

Baráth Norbert, a stadion üzemeltetését nemrégiben átvevő Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a Dehir.hu-nak elmondta, „élete legnehezebb döntését” meghozva elhalasztották a versenyt.

A 40 millió forint önkormányzati támogatásból zajló felújításokat ugyan gőzerővel végezték, olykor napi 16 órában, az idő rövidsége miatt azonban nem tudnak még most felelősségteljesen, a teljes biztonságot garantálva versenyt rendezni a stadionban. Baráth Norbert hozzátette, a pályát még nem tesztelték, „még nem motorozták be”.

Mint ismert, egy hónappal ezelőtt kezdték el felújítani a Gázvezeték utcai salakmotor stadiont. A több évtizedes salakburkolatot felszedték, helyére pedig összesen kétezer tonna anyagot dolgoztak vissza. A pálya ívét 16-ról 19 méterre szélesítették ki és egy 4 fokos dőlést is kapott, ezzel gyorsabb lett.

Emellett újrafestették a nézőtér korlátjait, füvesítettek, és az elektromos hálózatot is kicserélték. A napokban elkezdték felépíteni az új légpalánkrendszert is a biztonságos versenyzés érdekében, a fő lelátó pedig kétezer széket kap.

A szervezők szeptember második felében keresnek majd dátumot a Debrecen Nagydíj megrendezésére.

„Jó versenyt szeretnénk egy jó pályán, ahonnan mindenki elégedetten távozik. Nem egy augusztus 20-ára szerződtünk, hanem 15 évre” – fogalmazott a Dehirnek a Speedwolf ügyvezetője



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi