Bartosz Zmarzlik álma teljesült ,világbajnok a lengyel motoros !


Bartosz Zmarzlik álma beteljesült,és világbajnoki címet szerzett.Ezzel a sikerrel ő lett lengyelország harmadik salakmotorosa,aki teljesítette a lengyel szurkolók vágyait. A toruni viadal show műsorát a dán Leon Madsen mutatta be,aki egy fantasztikus győzelmet aratott a Grand Prix sorozat utolsó fordulóján.Ezzel a sikerével a dán motoros az összetett második helyre tornázta fel magát,mindösszesen kettő ponttal lamaradva a bajnoktól.

Az összetett harmadik helyen végül az orosz rakéta Emil Sajfutdinov szerezte meg,aki egyébként a záró fordulón is remekül versenyzett.

A MotoArena hőse Leon Madsen hibátlan teljesítménnyel búcsúzott az idei sorozattól,és sportszerűen gratulált lengyel ellenfelének.-Grtatulálok Barteknek,aki megbírkózott a nagy nyomással.Szeretnék köszönetet mondani a lengyel szurkolóknak is,akik fantasztikus hagulatot teremtettek ezen az estén.Én ezüstéremmel debütáltal a világbajnoki sorozatban ,aminek nagyon örülök-  fejezte be Madsen

Tomasz Gollob is nagyon örült Zmarzlik sikerének. - Úgy élveztem ezt a sikert,mintha én nyertem volna. Minden méterrel közelebb került az aranyhoz,és ez egy nagy nap az ő életében.Egy gyerekkori álma teljesült.Nagyszerű volt ez a verseny,Madsen,és Sajfutdinov is nagy nyomást gyakoroltak,de szerencsére Zmarzlik előnye a verseny előtt elegendő maradt.Féltem,hogy Leon letudja faragni a hátrányát,mert hibátlanul motorozott,de nem sikerült a címet megszereznie.

Zmarzlik azt érezte kiurgrik a szíve a helyéből- Nagyon lassan tudatosult bennem,hogy én vagyok a világbajnok.Csodálatos érzés ez a siker,és rengeteg erőfeszítésbe került az a bajnoki cím. A verseny előtt még tudtam,hogy közel vagyok az aranyéremhez,ám volt a versenyen olyan pillanat,amikor távol éreztem magamtól.Tudtam,hogy nem szabad sokat hibázni,és hálisten sikerült- fejezte be a bajnok Zmarzlik.


Végeredmény SGP Torun záró forduló 
1. Leon Madsen (DK), 21 pont
2. Emil Sayfutdinov (RUS), 15
3. Niels-Kristian Iversen (DK), 11
4. Bartosz Zmarzlik (PL), 14
5. Jason Doyle (AUS), 11
6. Tai Woffinden (GB), 9
7. Antonio Lindbäck (S), 7
8. Fredrik Lindgren (S), 7
9. Artem Laguta (RUS), 7
10. Martin Vaculik (SK), 7
11. Maciej Janowski (PL), 7
12. Adrian Miedzinski (PL), 6
13. Janusz Kolodziej (PL), 6
14. Patryk Dudek (PL), 4
15. Matej Zagar (SLO), 4
16. Robert Lambert (GB), 2

Összetett végeredmény SGP 2019
1. Bartosz Zmarzlik (PL), 132
2. Leon Madsen (DK), 130
3. Emil Sayfutdinov (RUS), 126
****
4. Fredrik Lindgren (S), 105
5. Martin Vaculik (SK), 95
6. Maciej Janowski (PL), 87
7. Jason Doyle (AUS), 84
8. Patryk Dudek (PL), 79
--
9. Matej Zagar (SLO), 78
10. Niels-Kristian Iversen (DK), 77
11. Artem Laguta (RUS), 76
12. Antonio Lindbäck (S), 63
13. Tai Woffinden (GB), 60
14. Janusz Kolodziej (PL), 57
15. Robert Lambert (GB), 39
16. Max Fricke (AUS), 36



2 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. Zmarzlik. 17 évesen gp dobogó, 19 évesen gp győzelem, 21 évesen vb dobogó, 23 évesen vb ezüstérem, 24 évesen világbajnok. Zseniális.
    Nekem azonban idén Madsen lett a salakozás "istene". Későn érő típus. Biztosan. 30 évesen Európa bajnok, idén is majdnem meglett, de egy futam kimaradt. Első teljes gp szezonjában 3 grand prix-t nyert, hétszer állt dobogón azaz ő volt ebből a szempontból a legeredményesebb. Vezetett 6-8 ponttal, de pont akkor nem jött ki neki a lépés amikor Zmarzlik hengerelt, aztán a végén zsinórban 11 futamot nyert, a Cardiffi négy mellé tegnap hozzá rakott hetet. Nagyon szép az ezüst, de ott van ha, még akkor is, ha Zmarzlik nagyon megérdemelte. Remélem Leon jövőre képes lesz rá, és nem követi a Doyle, Dudek veszőfutást.
    Amúgy mint ember is nagyon szimpatikus.
    Hancock idén nagyon hiányzott. Pedersen már egyáltalán nem, kivel balhézott vagy verekedett volna össze? Szerencsére senkivel.
    Az első 10 automatikusan a jövő évi gp tagja, a kilenc-tizedik Zagar, Iversen meg a tizenhatodik Fricke mert kivívták az indulás jogát.
    Ki az a négy aki szabadkártyát kap. Woffinden, mivel idén sérült volt, és csak háromszoros világbajnok. Hancock idén a felesége miatt nem szerepelt, de biztos vagyok benne, hogy a nyolc között végzett volna, ha versenyezni akar, akkor megkapja. Elvileg az Európa bajnok Michelsen is megkaphatná. Laguta kérdéses, de szerintem megkapja. Persze kérdéses, hogy a lengyelek a három ászuk mellé kit lobbiznak ki, de az elmúlt éveket nézve, mindig csak töltelék volt a negyedik lengyel, még akkor is, ha néha nyerni tudott. Lásd idei év.

    VálaszTörlés
  2. G Hancocok Tai Woffinden Artem laguta és Antonio Lindback. Kapták meg 2020 ra indulási jogot.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi