2019 magyar bajnok nélkül

Fotó: Pribék Dalma
Az idei szezonban sajnos nem sikerül a Magyar Motorsport Salakmotoros Szakágának magyar bajnokot hirdetnie, hiszen nem tudtak eleget tenni a MAMS Alapszabályában és a sorozat Alapkiírásában szereplő három forduló megrendezésének. 

Bár az első fordulót a Nagyhalászi Motorsportért Egyesület megrendezte, a második fordulót az épülő vasadi pálya tulajdonosa lemondta, ugyanis a pálya még nem áll készen arra, hogy magyar bajnoki fordulót lehessen rajta lebonyolítani. Ennek ellenére a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. megrendezte a  harmadik fordulót szeptember 23-án, a szurkolók nagy örömére. 

Bár azt nem mondhatjuk, hogy XY magyar bajnok lett, de azt igen, hogy a legjobban a sorozatban Jozef Franc teljesített, mögötte mindössze egyetlen ponttal maradt le Stanislaw Burza. A debreceni forduló döntő futamában kulcscsontörést szenvedett Stanislav Melnychuk lett a harmadik legjobb. 

A magyar versenyzők közül Kovács Roland a 6., Fazekas Dennis a 12., Magosi Norbert pedig egy fordulót teljesítve a 13. legjobb lett. Bárány Márk a 18. helyet tudta megszerezni, míg a tartalékként bevetett Üveges Szabolcs a 20. lett a 22. induló közül. 

Összességében nagyon jó lett volna, ha mindhárom forduló lebonyolításra kerül, hiszen bőven maradtak izgalmak a sorozatban. Reményeink szerint jövőre már értékelhető bajnokságot láthatnak a tisztelt szurkolók!

Eredmények: 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi