Lindgren dícséri a lengyeleket,idén viszont lemondott az Elitserienről

  
A svéd Grand Prix menő Fredrik Lindgren bejelentette,hogy 2020-ban lemond a svéd Elitserien bajnokságban való szereplésről.Évente már 120 versenyen vett részt,és ezt már nem lehetett már megfelelően koordinálni.Egy versenyző ha sok ország bajnokságában szerepel mindig csak utazik,egyik helyszínről a másikra emiatt nagyon kevés ideje marad a pihenésre.

Ebben az évben lemondott az Elitserien bajnokságról,és így teljes erőbedobással a Grand Prix versenyekre tud majd koncentrálni.

- Jelenleg a PGE Ekstraliga messze a világ legprofibb bajnoksága a salakmotorozásban.Természetesen emiatt nagy nyomás van a versenyzőkön is,hiszen rengeteg néző nézi meg élőben az eseményeket,és a média is kivételes figyelemmel követi.Itt  versenyzőknek teljesen más a kapcsolata a nézőkkel mint más országokban.A média is különös munkát végez a sport népszerütése érdekében.Elegendő csak néhány országban körültekinteni,ahol szinte minden évben csökken a sport népszerűsége. Itt Lengyelországban minden nagyon profin működik,míg példaként hazámban hiányzik a profizmus ,és le kellene vonni a következtetéseket. Jelenleg a Grand Prix edzések pénteken vannak ,amire minden versenyzőnek szüksége van.Ennek ellenére a svédek csütörtökre tették az Elitserien találkozókat ,emiatt több versenyző is lemondott ebben az évben a szereplésről.-nyilatkozta Lindgren

Érdekességként említenénk meg,hogy idén nem fog részt venni az Elitserienben többek között Matej Zagar,Emil Sajfutdinov,Martin Vaculik,Artiom Laguta,Leon Madsen ,és a mostani bejelentése után Fredrik Lindgren sem.


przegladsportowy.pl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi