Armando Castagna: Ne becsüld alá ezt a betegséget

Armando Castagna Debrecenben,  fotó: magánarchívum
A Canal+ televíziónak adott interjút Armando Castagna, exversenyző, aki jelenleg az FIM Track Racing bizottságának elnöke. Ez egy nagyon nehéz időszak Castagna életében, és nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is. A koronavírus járvány súlyosan érintette Olaszországot, ahol máris nagyon sok halottat eredményezett a COVID-19 vírus.

Castagnának azonban nincs ideje gyászolni a veszteségeket, mivel az egész speedway szezon felfüggesztésre került a vírus miatt. Jelenleg nem ismert, hogy mikor indulnak a bajnokságok, a ligák vagy éppen a Speedway Grand Prix.

"Naponta több száz ember hal meg. Kétségkívül ez egy nagyon kemény időszak számunkra. Könyörgöm, könyörgöm, de tényleg, ne becsüld alá a koronavírust! Már sok barátot elvesztettem a Covid-19 járvány miatt. Még csak el sem búcsúzhattam. Pillanatnyilag tilos a temetés. Ezt a hozzátartozók és barátok nélkül végzik a szolgáltató cégek. "

Az 56 éves Castagna rámutatott arra, hogy sok ember elutasítja a koronavírus-veszély kockázatát. Ez volt a helyzet Olaszországban is, ahol az emberek nem hallgattak a kormány ajánlásait és az extra szabadidejüket arra használták, hogy kiránduljanak, kimenjenek a városokból. Ennek a magatartásnak a következményeit láthatjuk most.

"Próbálom megérteni azt a néhány fiatal versenyzőt, akik azt mondják, hogy a média eltúlozza a témát, de én itt Olaszországban látom, hogy ez tényleg nagyon komoly. Ez egy nagy járvány, súlyos betegség. Nemcsak az időseket érinti, a probléma fiatalabb korban is fennáll. Vannak olyan olaszok, akik 35-40 évesek voltak és meghaltak."
Castagnak jelenleg szigorúan elszigetelten él. Távmunkában dolgozik, órákat tölt Skype-on vagy telefonon beszélve, hogy megtudja, hogy a salakmotoros országok hogyan reagálnak a válságra és ez hogyan befolyásolhatja a 2020-as szezont. A házból csak a kertbe mehet ki. Olaszországban tilos minden tevékenység, ami a lakhelyen kívül van.

" Sok rokont és barátot vesztettünk el. Ez egy nagy katasztrófa. Milánóban, Bergamoban és más városokban is sok barátunk volt, és ők most halottak. Remélem, hogy más országok nem tapasztalnak meg ilyen szenvedést. Kérem, ne becsüljék le ezt a vírust és MINDENKI MARADJON OTTHON! - fejezte be a beszélgetést az FIM Track Racing bizottságának elnöke.


Forrás: sportowefakty.pl

Jelenleg Magyarországon is felfüggesztésre kerültek a versenyek. Ma még az edzéseket a biztonsági intézkedések szigorú betartása mellett meg lehet tartani. A lengyel szövetség viszont megtiltott mindennemű sporttevékenységet, ezért a Pawliczi testvérpárt, akik a tiltás ellenére is edzettek, szigorú kritika érte. De elmondható, hogy az összes olyan európai országban, ahol a speedway jelen van, a versenyek elhalasztásra kerültek, és szinte mindenhol megtiltották az edzések megtartását is. A MAMS Salakmotoros Szakága is elhalasztotta az április 11-i SEC kvalifikációt, a május 1-jei bajnoki fordulót valamint a május 2-i páros versenyt. Az, hogy ezek a versenyek mikor lesznek pótolva a járvány további kimenetelétől, a kormányzat intézkedéseitől illetve az FIM és az FIMEurópe intézkedéseitől függ majd. Reméljük mihamarabb találkozhatunk a stadionokban!

#maradjotthon

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi