Belátható időn belül nem bízhatunk abban,hogy hamarosan kezdődhet a szezon a Covid19 miatt.


Egyelőre csak találgatások vannak azt illetően, hogy az idei speedway szezon mikor és milyen körülmények, valamint milyen korlátozásokkal kezdődhet el. Németországban hivatalosan a kormány bejelentette, hogy augusztus 31-ig lemondhatnak minden rendezvényről. Emiatt a német salakmotoros szakág már bejelentette, hogy a Bundesliga bajnokságot nem láthatják majd a szurkolók.

Hamarosan sorra került volna a teterowi Speedway Grand Prix forduló is, ami ha minden rendben megy a járvány terjedésének lassításában, akkor talán szeptemberben sorra kerülhet ez a viadal. A német rendező klub bejelentette, hogy nem szeretné ha nézők nélküli stadionban kellene megrendezni ezt a GP fordulót, mert az óriási deficit lenne. Azt is hozzá tették, hogy egy Grand Prix forduló megrendezésekor körülbelül 10 ezer néző kilátogatásakor mondhatja el a klub, hogy nullásra zárta a viadalt, a nyereség vagy esetleges többlet bevétel csakis a szponzoroknak köszönhető.

A lengyeleknél sem rózsás a hangulat, mivel a liga mérkőzések kezdetét is ködfátyol övezi. Több helyen is olvasni, hogy nézők nélkül is megrendezik, ha lehetőség adatik majd rá.Ha például amit több helyen hangoztatnak 50 fő jelen lehet a stadionokban,akkor az is hogyan . Vegyünk egy kis példát.
Két csapat motorosai,plusz a szerelők ,csapatvezetők ,bírói személyzet,pályakarbantartók ,egészségügyi szolgálat,és hopp már túl is szaladtunk az ötven emberen.Nehéz elképzelni,hogy így sikerülne is egy versenyt lebonyolítani. Bármilyen nehéz is kimondani,ez egy sakk-matt helyzetnek tűnik,és ebből kilábalni nem lesz egyszerű dolog.A lengyelek mégis dolgoznak ezen ,hogy akár publikum nélkül is elkezdődhessen a bajnokság ,csak az a kérdés nem kerülnek-e a klubok komoly anyagi veszteségbe.  


Nézők nélkül viszont aki igazán nézőbarát sportoló (salakos) nem könnyű helyzetbe kerül.Gondoljunk csak bele,hogy egy futamgyőzelem,vagy éppen egy meccs győzelem milyen hangulatú lehet szurkolók nélkül.Végig mész keservesen szinte vért izzadva a csapatod sikeréért,aztán mikor meg leintenek a kockás zászlóval ,csak szépen kigurulsz a depóba ,lábtartóra billented a géped míg a segítőd berakja alá a bakot, és szinte nem történik semmi. Üres ,mondhatni lapos hangulat a stadionban,tv-n keresztül meg valljuk be hiába ordibálsz be kedvencednek ,esetleg a szomszédok néznek hülyének hangos szavaid miatt.

Nem lehet érteni ezekben a napokban a világot,hiszen Svédországban,valamint Norvégiában nem tiltják a versenyzők felkészülését,természetesen meghatározott korlátozások mellett.A többi országokban pedig szinte miden teljesen kihaltnak tűnik.

Nem tudom hogy gondolják kedves olvasóink,de szívesen vennénk ha kommentben leírnák véleményüket milyen lehet egy verseny nézők nélkül 


3 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. Nézők nélkül fos..De még mindig jobb mintha nem lesz semmi a szezonban.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a salakmotort, de nézők nélkül inkább ne!Sajnálnám a versenyzőket meg magunkat nézőket is! Romboló lenne, szerintem.

    VálaszTörlés
  3. IMÁDOM a salakmotor sportot!!! Egyetértek Drukker bejegyzésével! A versenyzőket jobban sajnálom és sajnálnám én is! (jobban mint a versenyektől megfosztott magamat)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi