Macec Kupa: Mateusz Cierniak győzött

Fotó: A & A Managers Team
Ma rendezték meg Nagyhalászban a Macec Kupa 1. fordulóját, ahol a lengyelek tehetsége mögött Fazekas Dennis állhatott fel a dobogó második fokára, míg a harmadik helyet a magyar licenccel versenyző bolgár Milen Manev szerezte meg.

Az immáron élő speedway nélkül eltöltött 9 hónap után mindenki nagyon várta már az első versenyt, amit az időjárás megtréfált ugyan, de a pályát nem tudta. A nagyhalászi pálya remekül előkészített állapotban várta versenyzőket, így nem okozott gondot a szinte egész délelőtt hulló csapadék.

Rögtön az első futam felborzolta a kedélyeket, ugyanis az egyik hazai kedvenc és a lengyel Patryk Woydylo bukott, mely bukásból Magosi Norbi jött ki rosszabbul, ugyanis külső és belső bokatörést szenvedett. Ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk neki! Wojdylo a futamból kizárásra került, Magosi helyére pedig a rendező klub által 1. sz.  tartalékhelyre rangsorolt Fazekas Dennis állt be, aki magabiztos versenyzéssel megérdemelten állhatott a dobogó második fokára.

Mivel sok versenyző számára ez a verseny egyben a szezonkezdetet is jelentette, sőt egyes versenyzők a járványhelyzet miatt még edzeni sem tudtak, rányomta bélyegét a mai rendezvényre. Nagyon sok bukás borzolta a kedélyeket, szerencsére súlyosabb sérülés már nem történt.

A verseny előtti edzés végén 500 ccm-es versenyzői licencet szerzett a 16 éves Füzesi Richárd, így újabb junior versenyzőnk tud innentől hadba szállni. A sok bukás és kisebb sérülések miatt a második számú tartaléknak nevezett Ricsinek is be kellett ma állnia és élete első versenyén 3 pontot szerezve a 14. helyen zárt.

Kovács Roland nagyszerűen kezdte a napot, futamgyőzelemmel indított, majd bukás okozásáért kizárásra került. Ezután még három második helyet szerezve 9 pontot ért el, ami ma a 6. helyre volt elegendő.

Bárány Márk egy futamgyőzelemmel és egy második hellyel 5 pontot szerezve 11. lett.

Végeredmény, Macec Kupa 1. forduló:

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi