Kezdhetjük vágni a centit: hamarosan újra felbőgnek a motorok Debrecenben


A SpeedWolf Debrecen bevállalta, hogy megrendezi a közös szlovén-szlovák-magyar bajnokság nyitó fordulóját.



Egy nappal kevesebb ideig kell várnia debreceni salakmotor rajongóknak arra, hogy versenyezni lássák kedvenceiket. Május 30-án eredetileg egy öt nemzetes, futamonként öt versenyzős nemzetközi meghívásos viadalt tartottak volna, ám kiderült, helyette egy nappal korábban, azaz május 29-én közös szlovén-szlovák-magyar bajnoki fordulót rendeznek a cívisvárosban.

Idén a három ország szövetségei összefogtak egy közösen megrendezett nemzetközi egyéni bajnokság lebonyolítása érdekében. Az elképzelés szerint minden ország öt-öt versenyzőt nevez a viadalokra, a rajtlistát pedig a helyi rendezők egy hatodik vaspapucsos delegálásával egészítik ki 16 fősre.

Az eredeti kiírás alapján négy fordulósra tervezett eseménysorozat első két etapját már meg kellett volna tartani Nagyhalászban és Krskóban, de a pandémia miatt ez nem volt lehetséges. Ám a szövetségek nem szerették volna, hogy hamvába hulljon a sorozat, így az a döntés született, hogy május 29-én a cívisvárosi Perényi Pál Salakmotor Stadionban elindítják a bajnokságot, amelyben partner volt a rendező SpeedWolf Debrecen Speedway Team.

– Így fel kellett áldozni a meghívásos nemzetközi versenyünket a bajnokság oltárán, de több okból is ez volt a megfelelő döntés – ismertette a Hajdú-bihari Naplónak Baráth Norbert, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője. – Egyrészt szerettük volna, ha megvalósul a bajnokság, hiszen a környékbeli vaspapucsosok nem igazán tudtak eddig versenyezni. Ebből következően több motorosnak is ez lesz az első idei megmérettetése, így a biztonságot szem előtt tartva mindenképp szerencsésebb a hagyományos, négy versenyzős lebonyolítás. Gazdasági megfontolásból is kevésbé kockázatos, hiszen nem tudjuk, hogy mennyi néző tud majd kilátogatni a stadionba. Mi természetesen úgy készülünk, hogy a hatályos egészségügyi rendelkezéseket betartva a lehető legtöbben lássák majd a viadalt – számolt be Baráth Norbert.

forrás/haon.hu

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi