Debrecenben kerül sor a Flat Track világbajnokság 2.fordulójára.


Szeptember 18-án a Cívisváros kapott rendezési jogot az idei Flat Track egyéni világbajnokság 2.fordulójára.Ez a sport teljesen Debrecenben,de a rendező SpeedWolf Speedway Team várja az új kihívást.Eredetileg ezt a fordulót Vasad kapta,ám nem kapták meg a pályalicencet és a Magyar Motorsport Szövetség kereste meg debreceni klubbot akik elfogadták a verseny megrendezését. Így ennek köszönhetően egy új szakág mutatkozhat be a Perényi Pál Salakmotor stadionban. 

Nem is akármilyen versenyt rendezhetnek,hiszen azonnal egy világbajnoki döntőt rendezhetnek.Az idei első fordulóra a németországi Diedenbergenben került sor,amit a finn Lasse Kurvinen nyert meg.Második helyen a jégmotorozás világából(Ice Gladiators) jól ismert német Marcus Jell végzett,míg a harmadik helyen a spanyol Bailo Pelegrin Gerard végzett.

A Flat Track egyéni világbajnokság pontozási szabályai szerint az első húsz versenyző kap pontot,míg a 21-25.helyezett pont nélkül marad.Ebben a világbajnoki szakágban női versenyzőt is találhatunk,többek között az első fordulóban az Ecuadori Mariuxi Taranto is részt vett. A hölgyről annyit kell tudni,hogy jelenleg Svájcban él,de a felkészülés miatt szinte minden hétvégén Olaszországba utazik  tréningezni az egykori salakmotoros Paolo Salvatelli pályájára.

Akik szeretnének megtekinteni élőben egy Flat Track viadalt azok 2021/09/18-án szombaton 15-órai kezdettel megtehetik Debrecenben a Perényi Pál Sakalmotor Stadionban. 

2021 egyéni világbajnokság 1.forduló eredménye --- Diedenbergen ---

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi