Miesiac nyert Nagyhalászban,Fazekas Dennis a magyar bajnok!


Nagyhalászban került sor az idei szlovén-szlovák-magyar bajnokság záró fordulójára,melyet a lengyel Pawel Miesiac nyert meg maximális pontszámmal.Második helyen végzett a remekül versenyző Fazekas Dennis,,míg a dobogó harmadik fokára Dawid Lampart állhatott fel.A fináléban a negyedik helyen szlovén Matic Ivacic végzett. 

Az utolsó fordulóra a szervezők lengyel motorosokkal bővítették ki a mezőnyt,és ennek köszönhetően még izgalmasabb futamokat láthattak a kilátogatók.A verseny előtt egyébként még nyitott volt a kérdés,hogy ki fogja megnyerni 2021-ben a magyarbajnoki címet.

A verseny hőse egyértelműen a lengyel Ekstraligában vitézkedő Pawel Miesiac volt,aki az alapszakaszt simán nyerte,így ő biztos tagja volt a finálénak.A második legjobb pontszerző az alapfutamok után Matic Ivacic volt,így ő is nyugodtan várhatta a döntőt.

Négy versenyzőnek viszont az utolsó reményfutamban kellett eldönteni,ki lesz még az a két motoros akik a finálé tagjaihoz csatlakozhatnak. Ebben a futamban Fazekasnak két lengyellel Orwat,és Rempala,valamint a szlovén fiatal tehetség Grmekkel kellett megküzdenie. Végül ebből a futamból a magyar vaspapucsosnak sikerült a döntőbe verekednie magát Rempalával együtt. 

A szlovén-szlovák-magyar közös bajnoki címet végül Matic Ivacic nyerte meg így a lendvai klub motorosa hatalmas örömet okozott klubjának is,hiszen legutóbb ebben a klub színeiben 1987-ben avattak bajnokot.

Ez a forduló azt is eldöntötte,hogy idén ki szerzi meg a magyar bajnoki címet is,ami a nagyhalászi forduló előtt még teljesen nyitott volt.Fazekas Dennis az utóbbi két fordulóban kiválóan versenyzett,így a pontjai számát nagyon szépen gyarapította.A mai dobogós helyezésének köszönhetően viszont teljesen bebiztosította a bajnoki sikerhez vezető útját,és megcsinálta ami a verseny előtt még csak álom volt számára az idei pontcsatát így magyar bajnokként tudta befejezni .

A közös bajnoki cím tehát Matic Ivacicé lett aki ebben a sorozatban kiemelkedett a mezőnyből így megérdemelten lett bajnok.Második helyen Anze Grmek végzett,míg az összetett bajnokság bronzérmese Nick Skorja lett aki egyébként az utolsó fordulót kihagyta Nagyhalászban a lengyel ligás elfoglaltsága miatt. 

A magyarok közül az összetett ötödik helyen Fazekas Dennis végzett,míg a hatodik hely a debreceni Kovács Rolandé lett míg a magyar licencel induló bolgár Milen Manev a hetedik helyen zárta a sorozatot.

Ebben a sorozatban a további magyar motorosok Bárány Márk a kilencedik,Magosi Norbert tizedik,Üveges Szabolcs  tizenegyedik helyen zárta a bajnokságot...












Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi