A év utolsó debreceni versenye: magyar-szlovén közös egyéni bajnokság 3. fordulója


Október 23-án, vasárnap 14 órától kerül megrendezésre az idei év utolsó debreceni versenye, mely a magyar-szlovén közös egyéni bajnokság utolsó előtti fordulója lesz.

Az idei év elején a magyar és a szlovén szövetség közös, négy fordulós egyéni bajnokságot írt ki, ahol végső összesítés mellett mindkét szövetség külön-külön is díjazza versenyzőik eredményeit. A bajnokságba hazánkat 5 pilóta: Bárány Márk és Fazekas Dennisz a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület színeiben, Füzesi Richárd (ArenaMoto Hungary), valamint Kovács Roland és Magosi Norbert a SpeedWolf Debrecen képviseletében húzta fel a vaspapucsot.

A június 26-án kezdőd bajnokság első két fordulójának házigazdája a szlovénok voltak. Első állomás Lendva volt, ahol 4 szlovén, 5 magyar  és több idegenlégiós állt starthoz. A verseny legnagyobb favoritja a tavalyi bajnok, Matic Ivačič, aki - két év szünet után - hazai pályán harcolt a bajnoki pontokért. Az alapszakaszt hibátlan teljesítménnyel, 15 ponttal nyert. Mellette Nick Škorja került egyenes ágon a döntőbe. Az utolsó esély futamból a szlovén Anže Grmek és Fazekas Dennisz kvalifikálta magát a döntőbe.
Meglepetésre Grmek legyőzte ellenfeleit, így első győzelmét könyvelhette el a fiatal szlovén fiú.

Grmek, Ivačič és Škorja
fotó: amzs.si
Fazekas 4. lett 11 pontot gyűjtve,  Kovács Roland 8 ponttal a 7., Magosi 7 egységgel a 9. Bárány 5 ponttal a 12., míg Füzesi 3 egységgel a 13. helyen végzett.
Az 500cc motorok mellett a 250cc gépekkel betét futamokat rendeztek, amelyben a hazai Sven Cerjak bizonyult jobbnak a debreceni Lovas Zoltánnal szemben. 

A másod fordulót bő 3 hónap szünet követőne, október 2-án Krsko-ban rendezték meg. Itt is öt magyar és négy szlovén motoros valamint dán, cseh, lengyel olasz és osztrák versenyző mérte össze tudását. A 20 alapfutamot követően Nick Škorja 15 ponttal és Matic Ivačič 14 ponttal került egyenes ágon a döntőbe, melléjük az osztrák Daniel Gappmaier és az első forduló győztese, Anže Grmek csatlakozott. 
Ezen az estén megállíthatatlan volt Škorja, hibátlan teljesítménnyel nyerte a viadalt. A dobogóra Ivačič és Gappmaier állhatott fel. Negyedi Grmek lett.
Škorja, Ivačič és Gappmaier

Legjobb magyar ismét Fazekas Dennis volt, aki 8 ponttal a 7., Magosi (7p) a 9., Kovács (6 p)a 11., Bárány (4 p.) a 13., míg Füzesi (2 p) a 14. helyen zárta a viadalt.

Ezen az estén Lovas Zoltánnak három szlovén ellenfele ellen kellett 250cc motorjával felvenni a harcot 4 futamban. Minden alkalommal Sven Cerjak mögött, másodikként ért célba, így Tilen Bračko és Gregor Zorko előtt a második helyen végzett.

A debreceni viadalt előtt a bajnokság állása:
Skorja és Ivacic holtversenyben vezet, de a harmadik helyen álló Grmek is mindössze két ponttal hátránnyal követi őket. Mögöttük Fazekas, Kovács, Magosi és Gappmaier a sorrend.
A magyar bajnokságban a címvédő Fazekas hat ponttal vezet az ugyanannyi egységet gyűjtő két SpeedWolf salakos, Kovács és Magosi előtt, mögöttük Bárány és Füzesi található.
A hazai viadalokon Kovács Roland már nem tud részt venni a múltheti olaszországi csuklótörése miatt.

A Perényi Pál stadionban 16 vaspapucsos - 4 magyar, 5 szlovén, 4  lengyel és 1-1 cseh, német és román - küzd a pontokért. Valamit a 250cc kategóriában Lovas Zoltán 3 szlovén ifjú titánnal szemben bizonyíthat a hazai közönség előtt.

A verseny futamtáblája:

A versenyt megelőzően 13:50-től megrendezésre kerül a IV. Futóbicikli viadal, melyen 2-6 év között gyerekeknek egy kört kell teljesíteniük. Minden résztvevő ajándékot kap. A féktelen száguldás első három helyezettje adhatja át a bajnoki viadal dobogósai számára.

🎫 Jegyek és info a www.speedwolf.hu oldalon
💻 További infó a SpeedWolf Debrecen Speedway Team facebook oldalán!


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi