Adorján Zoltán nyerte az Old Boy versenyt


Esélyeshez méltó motorozással, nagy kedvvel, hatalmas szívvel versenyzett Adorján Zoltán a Vasadon megrendezett viadalon. Bár többen vadásztak a skalpjára, senkinek nem sikerült fogást találnia Zollyn.

Bár az edzésen megijesztett több szurkolót azzal, hogy elcsúszott az első körben, ez azonban mintha jobban feltüzelte volna Adorján Zoltánt. Sorra nyerte a futamokat, akárcsak riválisa Fekete Sándor és a szlovén  Roman Spitaler is. 

A 17. futamig egyikőjük sem vesztett pontot. Ebben a futamban azonban mindhárman rajthoz álltak. Zolly a szokásához híven villám rajtot vett, Fekete Sanyika üldözte, harmadikként a szlovén versenyző állt, mikor a depókanyarban egy nútban elemelt Adorján Zoltán motorja, majd az őt üldöző Fekete Sándoré is. Zolly meg tudta fogni a motort, de Sanyika sajnos elesett, ez azt eredményezte, hogy Adorján Zoltán megnyerte a versenyt, míg Fekete Sándornak meg kellett elégednie a megszerzett 12 pontja alapján a 4. hellyel, ugyanis Adorján 15 pontja mögött Karcagi László és a szlovén Spitaler is 13 pontot szerzett. 

A versenyen több versenyzőnek nem jött ki a lépés, könnyebb sérülés és motorproblémák miatt fel kellett adniuk a versenyt. A sérült versenyzőknek mielőbbi jobbulást kívánunk!

Nagyon jó volt látni, hogy a versenyen a mórahalmi pályán nevelkedő gyerekek közül egy 500-as és két 250-es motorral rendelkező fiatal rótta a bemutató köröket, valamint egy Pest környéki 9 éves kisfiú ment elképesztő tempót a 80 ccm-es motorjával. Bemutatózott még Török Botond 500-as motorjával valamint Lovas Zoltánt is láthattuk néhány kör erejéig. 

Eredmény:

1. Adorján Zoltán
2. Karcagi László 
3. Roman Spitaler SLO
4. Fekete Sándor
5. Kovács Attila
6. Gortka Attila
7. Alexander Schreiner AUT
8. Jozef "Pepi" Ziebert SLO
9. Kószó József
10. Bajusz Lajos
11. Marcin Zielinski
12. Frantisek Gersak SLO
13. Horváth Tibor
14. Jürgen Garherr AUT
15. Dalibor Bot SLO
16. Peter Dürhammer AUT
17. Szabó Tibor 
18. Üveges Szabolcs
19. Mitru László


Fotók: Szabó Szilvia


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi