Zmarzlik számolta az órákat

Forrás: facebook.com/Bartosz Zmarzlik #95

Negyedik alkalommal nyert aranyérmet a lengyel Bartosz Zmarzlik az SGP történelmében, ezzel olyan ikonokhoz csatlakozott, mint Tony Rickardsson, Ivan Mauger, Ove Fundin, Barry Briggs, Hans Nielsen és Greg Hancock, akik négy vagy annál több alkalommal álltak a speedway világ tetején. 

Zmarzlik még csak 28 éves, és máris négyszeres világbajnoknak mondhatja magát. Idén utolérte Jason Cramp 23 nagydíj győzelmét is. 

Vojensi kizárását követően Zmarzlik elismerte, hogy a szokásosnál is több motivációja volt a győzelem megszerzésére.

„Pályafutásom során először éreztem úgy, hogy ezt meg kell tennem. Általában mindig az van: Ezt meg tudom csinálni! Soha nem azt, hogy kell. Ez azért volt így, mert egy kicsit rosszul éreztem magam a Vojensban történtek miatt – az az én hibám volt 100 százalékban. Ez nagyon rossz volt az eredményemre és a Toruń előtti helyzetre nézve is. 

Miután reggel felébredtem, folyton az órámat néztem, már csak 12 óra, 11 óra, 10 óra, 9 óra van hátra. Reggel még nem tudtam mi lesz ma. De most a világ legboldogabb emberének érzem magam - de tényleg!"

Zmarzlikot örömmel töltötte el, hogy beállította Crump győzelmi rekordját, de nem volt hajlandó találgatásokba bocsátkozni, hogy ő hányat nyerhet még. 

" Nagyon örülök annak, hogy 23 alkalommal nyertem GP-t. Hányat nyerek még? Nem tudom. Nem tudom, mi lesz jövőre és a jövőben. Mindig, amikor pályára lépek, minden futamot meg akarok nyerni. Mindig így érzem magam.”

Fredrik Lindgren, aki 2018 és 2020-ban elért bronzérme mellé idén megnyerte az ezüstöt, az mondta: 

"Nagyon-nagyon büszke vagyok az ide szezonomra. Idén nagyon következetes voltam. Legtöbbször jutottam a döntőbe és ez a legjobb helyezésem az eddigi karrierem során. Még mindig motivált vagyok. Valóban úgy érzem, hogy jobbá válhatok és tudok még fejlődni. Rengeteg motivációm van ehhez. A télen nagyon keményen fogok dolgozni és remélem a jövő évből jobban jövök ki, mint ez ideiből. Ez a célom, aztán meglátjuk, megvalósul-e. "

A bronzérmet Martin Vaculik szerezte meg, miután 2 ponttal legyőzte összesítésben Jack Holdert és ezzel megszerezte saját maga a szlovák speedway az első világbajnoki érmét. 

"Nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Történelmi pillanat ez a szlovák speedway számára. Ennek nagyon örülök, boldog vagyok. Ugyanakkor szeretnék gratulálni Barteknek, mert megmutatta, hogy ő egy igazán nagy bajnok és én tisztelem ezt. Nagy gratuláció neki és Freddie-nek – aki valóban megmutatta, hogy egy csodálatos és nagyszerű versenyző. Nagyon örülök, hogy itt lehetek ezek mellett a fiúk mellett."

Zmarzlik, Lindgren, Vaculik és Jack Holder mögött még Leon Madsen és Robert Lambert maradt a 2024-es GP mezőnyében. Hozzájuk csatlakozik Mikkel Michelsen, aki az Európa Bajnoki győzelmével vívta ki a szériában való indulás jogát (ami jól is jött neki, hiszen a 12. helyen zárt idén) valamint a GP Challenge helyezettjei Jason Doyle, Szymon Wozniak. Szintén bejutott a cseh Jan Kvech, így 2008 után újra a teljes szezonban lesz cseh versenyző Lukas Dryml után. 

Ehhez a 10 versenyzőhöz csatlakozik még 5 szabad-kártyás versenyző, kiknek nevét - az ígéret szerint - hamarosan nyilvánosságra hozzák. 

A 2023-as SGP végeredménye:




Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi