Jégmotoros EB Sanokban


2024. február 24 és 25-én ismét a lengyelországi Sanok lesz az európai jégmotorozás fővárosa. Két napon keresztül küzdenek a jéggladiátorok az egyéni Európa Bajnoki címért. Mindkét verseny 14 órakor kezdődik majd. 

2022-ben 8 év után tért vissza a jégmotorozás a hazánktól mindössze pár száz km-re lévő Sanokba. Akkor még a két döntő közül csak az első került Sanokban megrendezésre szombaton, másnap a nagy hagyománnyal rendelkező Polgármester Kupát rendezték meg. A következő évben már mindkét döntőnek a lengyel város adott helyszínt, ekkor az osztrák Franky Zorn nyakába került az EB aranyérem, aki összesítésben a két nap alatt szerzett pontjaival diadalmaskodott Luca Bauer (Olaszország) és Jimmy Olsen (Svédország) előtt. Az aranyérmes Zorn tavaly megismételte 2008-as bravúrját, amikor először lett kontinensbajnok. 

Az alapszakaszban 20 futamot láthatnak a nézők, amely után a két legeredményesebb versenyző azonnal részt vesz a döntőben. A további két helyért az alapszakasz után a 3-6. helyet elért versenyző indulhat a reményfutamban, innen szintén az első kettő jut a döntőbe. A két versenyen szerzett pontok összessége határozza meg a végső eredményt, így az idei érmeseket. Érdemes hozzátenni, hogy az idei évben 8 szövetség nevezi majd versenyzőit . Összesen 18 név lesz a rajtlistán - 16 + 2 tartalék.

Négy szövetség kapott lehetőséget három-három versenyző nevezésére. Ebből kettő: a csehek és az osztrákok két főversenyzőt és egy-egy tartalékot  nevezhetnek majd a versenyre. Németországnak és Svédországnak viszont három teljesjogú képviselője lesz a versenyben. A finnek és a hollandok két-két, Lengyelország és Olaszország pedig egy-egy helyet kapott.

A jegyárak az alábbiak szerint alakulnak: 

Főtribün két napos normál jegy: 99 PLN
Kedvezményes (gyerek 7-18 éves korig és nyugdíjas): 79 PLN

A stadion többi részére:

Normál két napos jegy: 79 PLN 
Kedvezményes (gyerek 7-18 éves korig és nyugdíjas): 59 PLN

Az alábbi linken tudnak az érdeklődők elővételben jegyet vásárolni: 

https://www.ebilet.pl/sport/sporty-motorowe/ice-speedway

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi