SEC Qualifikation 1. Debrecen . Anders Thomsen Mr. Maximum !


Debrecenben rendezték meg a Speedway Európa bajnokság 1. kvalifikációs versenyét ahol a tét nem volt más mint az első négybe kerülni .Minden versenyzőnek egy volt a célja a Challengbe kerülés , és emiatt nem engedhették meg a hibázást . Sokan már a verseny előtt tippelgetett ki lehet az a négy motoros akit újra láthatnak majd a Perényi Pál salakmotor stadionban , ám ennek ellenére volt egy két meglepetés .

A versenyt remekül kezdte Andrers Thomson, Jacob Thorsell, Kacper Woryna , es Antonio Lindbäck is .Nagy meglepetésre a brit Ellis csak egyetlen ponttal zárta az első futamát . A folytatásban először a lett Kostigovs , a német Hillebrand meglepetés győzelme után következett egy újabb Thorsell majd ezt követően egy Thomsen győzelem . 



A harmadik körben először  egy Ellis győzelmelyet nézhetett végig a publikum, majd ezt követően újra a svéd rakéta Lindbäck érkezett a célba elsőként . A tizenegyedik futamban a lengyel Woryna parádézott , így a polák már 8.ponttal várta a folytatást .A 12.futam igazi csemegét hozott ugyanis az addig két veretlen találkozott egymással . A rajt után a svéd Thorsell vezetett,de a hátrányát hat le faragta dán ellenfele , és egy fantasztikus előzést követően átvette a vezetést aminek köszönhetően harmadik futamgyőzelmet ünnepelhette Thomsen. 

A negyedik etap első győztese újra a svéd Thorsell volt akinek ezúttal nem voltak komoly ellenfelei . Ezt követően a lett Kostigovs, majd a német Wassermann tudott győzni . Hatalmas csemegének ígérkezett a 16.futam melyet végül a dán Thomsen tudott megnyerni a lengyel Woryna,valamint a svéd Lindbäck előtt . 

Az utolsó négy futam előtt a legjobb teljesítményt Thomsen nyújtotta aki maximális 12 ponttal várta a folytatást . Mögötte a svéd Thorssel 11.pontal míg a harmadik legjobb pontszerző a lengyel Woryna volt . Mögöttük két versenyző 9-9 ponttal a lett Kostigovsnak és Lindbäcknek voltak a legnagyobb reményei a továbbjutást illetően . Emiatt hatalmas izgalommal várta mindenki az utolsó négy futamot .

A negyedik körben Lindbäck és Thorsell hozták a kötelező győzelmet, de a lett Kostigovs is egy újabb három pontnak örülhetett . A huszadik futamban Thomsen győzelme azt jelentette hogy maximális pontszámmal nyerte a debreceni kvalifikációs kört . A második hely a svéd Thorsellt illette remek motorozásának köszönhetően ám ….

Ezzel még nem volt vége !
Mivel három versenyzőnek 12-12 pontja lett emiatt azt kellett eldönteni melyik kettő jut tovább a Challengbe .Woryna pirosról,Kostigovs kékről,míg Lindbäck fehérrel vágott neki az utolsó mindent eldöntő négy körnek . Melyben végül a lengyel végzett első helyen a lett Kostigovs és svéd ellenfele előtt . 

Magyar szempontból Magosi Norbert megszerzett öt pontjával az összetett tizenegyedik helyen végzett . Három harmadik helyezést , egy második valamint egy alkalommal negyedik helyzést ért el . 
Kovács Roland egy alkalommal állt starthoz pálya tartalékként amiben nem maradt pont nélkül .

Végeredmény Debrecen  : 

 1. Anders Thomsen DK (3,3,3,3,3) 15
2. Jacob Thorsell SE (3,3,2,3,3) 14
3. Kacper Woryna PL (3,2,3,2,2) 12+3
4. Jevgenijs Kostigovs LV (2,3,1,3,3) 12+2
********
5. Antonio Lindbäck SE (3,2,3,1,3) 12+1
6. Stanislav Melnychuk UA (2,1,2,2,2) 9
7. Marius Hillebrand DE (0,3,2,2,1) 8
8. Adam Ellis GB (1,2,3,0,2) 8
9. Marko Levishyn UA (2,2,2,d,1) 7
10. Sandro Wassermann DE (1,1,1,3,0) 6
11. Magosi Norbert HU (1,1,0,2,1) 5
12. Jan Jeníček CZ (2,1,0,1,0) 4
13. Tino Bouin FR (1,0,1,1,0) 3
14. Niclas Säyriö FI (0,0,0,0,2) 2
15. Luka Omerzel SI (0,0,1,0,F) 1
16. Julian Kuny DE (0,0,d,T,1) 1
17. Kovács Roland HU (1) 1
18. Füzesi Richárd HU

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi