Andžejs Lebedevs: Ma majdnem tökéletes volt a teljesítményem


Ma rendezték Debrecenben az Egyéni Európa Bajnokság 1. döntőjét, melyet Andžejs Lebedevs nyert meg, mindösszesen csak egy pontot veszítve a nap során. Második helyen Maciej Janowski ért célba, míg a dobogó harmadik fokára Jacob Thorssell állhatott fel. 

Végeredmény: 

A verseny végén Goóz Gábor kollégánk készített a nagyon fáradt Lebedevs-el egy rövid interjút, melyet az alábbiakban olvashatnak:


Gratulálunk a mai teljesítményedhez, ellenálhatatlan voltál. Ilyen teljesítményre számítottál magadtól?

- Persze. Minden futamra úgy megyek ki, hogy nyerni akarok. Ma sikerült is majdnem az összes futamomat nyerni. Sosem gondolok a verseny végeredményére, mindig csak az aktuális futamra fókuszálok, és ma majdnem tökéletes volt a teljesítményem, a motorjaim is remekül voltak felkészítve. Debrecenben mindig jól érzem magam, és ma végre sikerült, végre nyertem egy fordulót a SEC-ben, eddig mindig csak második és harmadik helyezések jöttek össze. De ez a mai egy különleges nap, ráadásul itt Debrecenben, ez a második otthonom, legalábbis, ha a Speedwayről beszélünk. Azt hiszem a legtöbb trófeám is Debrecenből van.  

Pár hete az idei GP szereplésedről beszéltünk, és, hogy a következő célod, hogy végre bekerülj az elődöntőbe. Erre ez varázsütésre sikerült is. Hogyan érezted magad azon a versenyen? Hiszen remekül kezdtél, de aztán egy kicsit visszaesett a teljesítményed.

- Ez a sport része. A lényeg, hogy sikerült bejutnom az elődöntőbe. Ott viszont volt egy pillanatnyi rövidzárlat, ebből lett a szalagszakítás. Komoly hiba volt, és ez a döntőbe jutásomba került. De még egyszer mondom, ez benne van a sportban. De mindig mondom, holnap új nap lesz, ma ugyan én voltam a legjobb, de ez holnapra már csak történelem. Lehet majd ezt mesélni a gyerekeknek, és a jövőben az unokáknak. De holnap új nap lesz, a mai nap még az ünneplésé, de holnaptól folytatom a kemény munkát és a következő versenyre koncentrálok.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi