Mikkel Michelsen interjú


A mai SEC döntő után nemcsak Lebedvst kapta el riporter kollégánk Goóz Gábor, hanem a háromszoros Európa Bajnok Mikkel Michelsent is. A vele készült beszélgetést az alábbiakban olvashatják:

Hogyan értékelnéd a mai teljesítmény

Azt hiszem elfogadható. Se nem kiemelkedő, se nem tragikus, semmi extra. Az elején egy kicsit szenvedtem. De nem sokat tudtam tenni, az első futamomban a kék starthelyről indultam, de nagyon vizes volt a pálya, aztán ugyanez volt a gond a második, harmadik, és még a negyedik futamomban is. Talán nem a legideálisabb volt a rajtszámom és a rajthelyeim, de erre nem lehet fogni semmit. De aztán megtaláltuk a megoldást, alkalmazkodtunk. Aztán a last chance (utolsó esély) futamban is a kezemben volt a döntőbe jutás, de túl sokat akartam, megpróbáltam megelőzni Magic-et, és ez a döntős szereplésembe került.  

Viszont az utóbbi években abszolút a te „játszótereddé” vált a SEC, hiszen háromszoros bajnok vagy a sorozatban. Hogyan éled meg ezt a sikert?

- Persze, remek érzés, és nagyszerű eredmény, de amikor itt vagyok ezen a versenyen is például, erre egyáltalán nem gondolok, csak a győzelemre. Természetesen csalódott vagyok, mindenkinél jobban tudom, hogy a SEC a kiegyensúlyozott teljesítményről szól, így azzal, hogy innen csak 10 ponttal tudok távozni az nem a világvége, de szerettem volna döntőbe jutni, hiszen ahogy mondtam, a legfontosabb, hogy mindig ott legyél a végén, és lehetőség szerint két számjegyű pontot tudj gyűjteni. A mai nem a legjobb kezdés volt, de nem is a legrosszabb.

Nem csak te, hanem Madsen is rendkívül sikeres a SEC-ben. Szoktátok egymást ugratni azzal, hogy kinek van több győzelme / érme a sorozatban, van valami belsős poénotok erre?

- Nem, egyáltalán nem, sosem beszélünk ilyesmiről. Mindketten ugyanazért vagyunk itt, és azt hiszem mindenki más is. Azért jöttünk, hogy győzzünk, hogy Európa bajnokok legyünk, nincs itt idő a humorizálásra. 

A Grand Prixban viszont úgy látszik, hogy végre átszakadt valamiféle gát benned, és végre ott is jó eredményeket, és teljesítményt tudsz produkálni. Mi ennek az oka?

- Leginkább a felszerelés és önbizalom kérdése. Az utóbbi években sokat szenvedtem, nem voltam elég gyors. Ugyanakkor máshol ugyanígy szenvedek néha. Tegnap volt egy botrányos versenyem Czestochowában, nagyon szenvedtem. De nem először, azon a pályán nagyon nem megy, pedig régen az egyik kedvencem volt. Valamiért nagyon nem sikerül eltalálni a beállításokat. Viszont múlt pénteken ugyanott 12 pontot sikerült összemotoroznom, jók voltak a startjaim, megvolt a sebességem, de tegnap ugyan ezekkel a motorokkal és beállításokkal csak 4 pontra voltam képes. Nem voltam gyors, csak kínlódtam a pályán. De ilyen a motorsport, egyik nap te vagy a hero (hős), másnap viszont zero (nulla). Tovább kell dolgoznom azon, hogy kiegyensúlyozott legyen a teljesítményem, de alapvetően most jól érzem magam, jó a technikai hátterem, a csapatom is jól teszi a dolgát, úgy érzem jó helyen vagyok. Csak ki kell tartanom, keményen dolgozni tovább, és jönnek majd a jobb eredmények is.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi