Ifjúsági Európa bajnokság 250 ccm SajtóanyagSALAKMOTOROS IFJÚSÁGI EURÓPA BAJNOKSÁG (U16 | 250 ccm) 2024. JÚLIUS 6-7. | DEBRECEN | PERÉNYI PÁL SALAKMOTOR STADION

Európa-bajnokot avatnak Debrecenben!


Az idei fantasztikus salakmotoros idény újabb fejezetéhez érkezünk július első hétvégéjén, s ez a kétnapos versengés több szempontból is különleges lesz. A legutóbbi debreceni viadal, a SEC-döntő is egyedülálló volt a maga nemében, ugyanis eddig még nem szerveztek ilyen versenyt hazánkban, s ugyanez elmondható a július 6-án és 7-én megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokságról is, ahol összesen 32 versenyző ül fel a 250 köbcentis motorjára.


Két nap alatt három megmérettetésen láthatjuk a 16 éven aluli tehetségeket a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, szombaton két elődöntőt rendeznek, míg vasárnap a fináléban eldől, ki lesz a kontinens legjobb ifjú salakszórója, azaz bajnokavatás szemtanúi lehetnek a magyar szurkolók.

A versenyhétvége programjában szombaton 11:30-kor kezdődik az első elődöntő, míg a második elődöntőt 17:30-tól láthatja a publikum. A vasárnapi finálé 16 órakor veszi kezdetét.


Természetesen magyar versenyzőnek is szurkolhatnak a hazai drukkerek: starthoz áll Lovas Zoltán, a SpeedWolf Debrecen 15 esztendős vaspapucsosa. A magyar salakmotorsport reménysége az első elődöntőben méri össze erejét a kontinens 10 országából érkező 15 vaspapucsossal. Lovasnak négy lengyel, két-két brit és szlovén, valamint egy-egy svéd, német, román, cseh, ukrán, francia, valamint dán pilótával kell megmérkőznie.


A második elődöntőben 13 ország – Nagy-Britannia, Norvégia, Hollandia, Dánia, Csehország, Svédország, Lengyelország, Németország, Ukrajna, Olaszország, Szlovénia, Észtország és az Amerikai Egyesült Államok – 16 vaspapucsosa küzd a döntőbe jutásért. Az amerikai versenyző, Nicolas Holbein a nemzetközi szövetség (FIM Europe) szabályozása értelmében indulhat az Eb-n.

Mindkét elődöntőből 8-8 versenyző jut a vasárnapi döntőbe, ahol a rendező jogán hazánknak lehetősége nyílik versenyzőt indítania. Ennek értelmében, amennyiben Lovas Zoltán nem végez a legjobb nyolc között az elődöntőben, akkor is résztvevője lesz a legjobbak versenyének – viszont az első elődöntő nyolcadik helyezettje kicsúszik a fináléból.

Fontos tudnivaló, hogy a szombati két elődöntőt ingyen tekinthetik meg a nézők, mindössze a vasárnapi döntőre kell belépőjegyet váltaniuk a szurkolóknak.


 Startlisták:


Első elődöntő

Start: szombat, 11:30

1. Sven Cerjak (szlovén)

2. Filip Beczkowski (lengyel)

3. Oskar Kreglicki (lengyel)

4. Lovas Zoltán (magyar)

5. Karol Szmyd (lengyel)

6. Caydin Martin (brit)

7. Carlos Gennerich (német)

8. Gregor Zorko (szlovén)

9. Casper Appelgren (svéd)

10. Andre Damian (román)

11. Kewin Nycz (lengyel)

12. Adam Nejezchleba (cseh)

13. Makar Levishyn (ukrán)

14. Matys Sambarrey (francia)

15. William Cairns (brit)

16. Villads Pedersen (dán)

Második elődöntő Start: szombat, 17:30

1. Imre Vigre (norvég)

2. Cooper Rushen (brit)

3. Lester Matthijssen (holland)

4. Jacob Bølcho Pedersen (dán)

5. Karel Prusa (cseh)

6. Petr Marek (cseh)

7. Oskar Evertsson (svéd)

8. Maksymilian Pawelczak (lengyel) 

9. Thies Schweer (német)

10. Makar Lustiuk (ukrán)

11. Leo Klasson (svéd)

12. Nicolas Holbein (amerikai)

13. Kevin Melato (olasz)

14. Tilen Bracko (szlovén)

15. Maksymilian Kostera (lengyel) 

16. Silvar Avi (észt)

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi