Jason Crump - Csak a legjobb marad fenn!


Jason Cump a salakmotorozás háromszoros világbajnoka 2012-ben fejezte be pályafutását.Most már inkább a vállalkozásaira koncentrál,és a családja van az előtérben.

Teljesen eltűntél a salak világából.Mivel foglalkozol?

-Néhány éve befejeztem a pályafutásom,és versenyekre sem nagyon járok.Jelenleg a vállalkozásaim vezetem .A speedway volt az életem,és ennek szenteltem minden időt.Itt az ideje a szakmai ,és a családi sikerek megvalósításához.

A speedway idegenné vált számodra,vagy van még valamilyen kapcsolatod vele?

-A speedway az életem.Ez a sport hosszú gyökerekre nyúlik vissza a családomban.Nagyapa,apa,később én is megismerkedtünk ennek a sportnak az ízével. A salakmotorozás generációról generációra adódott át a Crump családban. Nem lehet kitörölni ,ez örökké így marad!Versenyeket nézek,edzésekre is kijárok,ha időm engedi,és érdekel a salakmotor .

Egy példát tudnál említeni,ki lehet az aki világbajnokságon dobogóra tud majd esetleg állni honfitársaid közül?

- Sok fiatal jó versenyző van Ausztráliában.A legfontosabb,hogy fejlesszék a tudásukat,és mindig javítani tudjanak az eredményeiken.A legjobb példa erre Max Fricke hazánkban,aki mindig halad előre.Már fiatalként csillogtatta tudását szülőföldjén,majd a kontinensen túl is letette névjegyét.Egyéni junior világbajnok lett,és lehetőséget kapott juniorként a nemzeti csapatban is szerepelni a világkupán. Nagyon sok tapasztalatot szerzett ,és ez kifizetődött.Már tudja milyen a Grand Prix világa is,és most már állandó szereplője lesz a ciklusnak.A legjobbakat kívánom neki.

Mik a legnagyobb különbségek a speedwayben Ausztráliában,és Eurpában?

-Ez két különböző világ.Hosszú ideig lehetne erről beszélni .Azok a fiúk akik a salak mellett döntenek tudniuk kell,és fel kell készülniük arra ,hogy előbb vagy utóbb csomagolniuk kell és irány Anglia,és ott kell felvenni a kesztyűt  .A leghatározottabb,és csak a legtermészetesebb tehetségek fogják csak elérni céljukat. A fiatalok távol vannak otthonuktól,és egyedül kell megállniuk a lábukon,és kétszer olyan jónak kell lenni mint a helyi srácok,hogy lehetőséget kapjanak.



magazynzuzel.p

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi