SGP: Ismét Ausztrália!


A BSI, a Salakmotoros Grand Prix sorozat jogtulajdonosa, ötéves szerződést írt alá az ausztrál FIM SGP sorozat szervezőjével. Az új helyszín Melbourne lesz, az Etihad Stadion. Az SGP 13 év után tér vissza Ausztráliába, az időpontja pedig 2015. október 24-e lesz.



Az egykori kiválóság, a háromszoros egyéni világbajnok és tízszeres ausztrál bajnok, Jason Crump hathatós közreműködésével megkötött megállapodás azt jelenti, hogy a GP visszatér a salakmotorozás hazájába, hiszen a XX. század kezdetén Ausztráliából indult szeretett sportunk. Utoljára 2002-ben, Sydney-ben rendeztek Salakmotoros GP-t Ausztárliában. Ezt a versenyt az amerikai Greg Hancock nyerte meg, a brit Scott Nicholls előtt, míg a hazaiak üdvöskéje, Jason Crump a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az impozáns Etihad Stadion belülről

A jövő évi sorozatban két ausztrál versenyzőnek, 2012 bajnokának Chris Holdernek és a frissen kvalifikált Jason Doyle-nak szurkolhatnak majd a hazai szurkolók.


A sorozat szervezői együtt fognak dolgozni két legendával, Jason Crump és Leigh Adams nagykövetei lesznek az eseménynek és mindenben segíteni fogják a szervezőket.

@speedwaygp.com, fotó: austadiums.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi