Maksim Bogdanovs-A nagyszerű tartalék

Maksim Bogdanovs nem került be idén a SEC sorozatba egyenes ágon. Nem volt szerencsés a debreceni Challenge során, így nem sikerült jogosultságot szereznie az Európa Bajnoki sorozatba.
Sőt mi több, honfitársa Andžejs Lebedevs, aki sikeresebb volt Magyarországon, szabadkártyát kapott a SEC-re.
Ugyanakkor Bogdanovs kapott egy utolsó esélyt, melyet ki is használt, elég sikeresen.

Mikor Grigoríj Laguta megsérült, mint első számú tartalék, a lett versenyző kapott lehetőséget az első három fordulóban, majd a felfüggesztett Patryk Dudek helyett szerepelhetett az utolsó döntőben.


Bogdanovs igazán sikeres tartalék volt, hiszen nagyon közel végzett a biztos jövő évi szereplést jelentő helyezéstől, hiszen mindösszesen csak 4 pont választotta el őt az ötödik helytől. A legjobban Holstedben szerepelt, ahol bejutott a döntőbe, itt azonban hibázott, bukott és kizárták.

Güstrowban, Togliattiban és Częstochowaban pedig nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy jogosult legyen a reményfutamban történő szereplésre. Talán, ha ezeken a versenyeken szerencsésebben szerepel, akkor képes lett volna kiharcolnia a biztos bent maradást jelentő 1-5. hely valamelyikét a jövő évi sorozatba. Persze, ahhoz képest, hogy a szezon elején tartalékként várta a sorozatot, az idén elért 6. helye is igen előkelő eredmény. Ha a jövő évi selejtezők és a Challenge során is tartja idei formáját a Lokomotív Daugavpils oszlopos tagja, úgy nem lesz probléma azzal, hogy jogosultságot szerezzen a 2015-ös SEC sorozatba.

@speedwayeuro.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi