Jégmotorozás Hét község taván

A hideg időre várva, hagyományosan újra összegyűlhetett, az elmúlt hétvégén id. Mészáros László és csapata, a Borsod megyei község horgásztaván egy jégmotoros dzsemborira.

Harcos nevű olvasónk képes beszámolóját a baráti összejövetelről az alábbiakban olvashatják:

"Jégmotorozás a Borsod megyei Hét község taván
2014. január 10-én immáron harmadik éve gyűjtötte össze Mészáros László 11 szeres magyar bajnok és 4 szeres Oldboy Aranysisak győztes salakmotoros barátait, hogy újra találkozzanak a Borsod megye leghidegebb települése néven emlegetett Hét község horgásztaván. Azonban nem volt szerencséjük, mert az előző este érkezett melegfront szombat reggelre megolvasztotta az addig 20 centiméter vastag jeget. Jobban mondva a jég felületén lévő havat olvasztotta el, ami körülbelül 1-2 centiméter vastag tócsává alakította a kijelölt pályát. Mivel a falu apraja-nagyja kijött a motorhangot hallva, többen rámerészkedtek a masszív, de vizes jégre. Ifjabb Mészáros László, Kenéz Szabolcs, File László és a motoros kaszkadőr és triálmotoros magyar bajnok Nagy "Becman" Béla is szerencsét próbált Mészáros László 5 darab jégre felkészített motorjának egyikén. A felmelegedés a nézők számára kellemes, a jégmotorosok számára hideg és nedves élményeket szerzett. Volt aki a futam után a csizmájából öntötte ki a jéghideg vizet.

A rendezvény fő célja tulajdonképpen ismét annak a Pap Zsoltnak a szórakoztatása volt, aki 1985-ös tragikus balesetének következtében örökre lebénult nyaktól lefelé, de ennek ellenére töretlen rajongója a salakmotorozásnak. Zsolt végig figyelemmel követte a futamokat autójából ülve és ellátta a motorosokat sok hasznos szakmai tanáccsal. 2015-ben éppen 30 éve lesz, hogy nem tudta megmozdítani végtagjait, és éppen ennyi éve áll mellette töretlen lendülettel legjobb barátja Mészáros László salakmotor versenyző.

Jelen volt még a 70'-es évek Borsod Volán menője Szőke János és a csapat egykori szervizese Karcagi László is. A nap végén a résztvevőket Bende György polgármester úr csapata babgulyással és meleg teával vendégelte meg. Mészáros László és csapata köszöni a polgármester úr segítőkészségét és Hét község lakóinak barátságos fogadtatását!
Kérünk minden olvasónkat, tegye tiszteletét Pap Zsolt facebook oldalán és fejezze ki együttérzését, hogy megújult erővel vívhassa 30 éves harcát tovább!

Köszönjük a beszámolót! A fotókat Barak Anitának és Bende Györgynek köszönhetjük.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi