Best Pairs Torun: Szurkolói élménybeszámoló


Sanyi bá' a toruni szentély előtt
Izgatottan vártuk az idei szezon első nagy versenyét az elmúlt szombaton, és nyomon is követhettük, ki TV-n, ki interneten keresztül. Néhány honfitársunknak azonban megadatott, hogy a helyszínen, a lengyelországi Torunban szurkolja végig a Legjobb Párosok Kupájának első fordulóját.

Debrecenből is elindult egy kisbusz, melyen helyet foglalt Fazekas Sándor avagy mindenki "Sanyi bá"-ja is, aki rövid beszámolót is írt valamint néhány fotót is készített, melyet az alábbiakban olvashattok:

"Üdvözlöm a Speedwaylive olvasóit, a salakmotor rajongókat!

Hétvégén a lengyelországi Torun városában voltunk kis csapatunkkal a legjobb párosok versenyén. Ez a Speedway Best Pairs Cup első állomása volt. Már régóta szerettem volna eljutni ebbe a salakmotor szentélybe és most sikerült, köszönet érte fotós barátomnak! Szombaton hajnalban indultunk a 870 km útnak. Kora délután már a szállásunkat is elfoglaltuk nem messze a stadiontól a Hotel Walterben ahol több versenyző is lakott, illetve szurkolók. Jóval a verseny kezdete előtt már benn voltunk a Marian Rose MotoArenában és én nem győztem csodálkozni látottaktól!

A nézők még kevesen voltak, így végig bejártam a lelátókat. Amennyire a kis fényképezőgépemtől tellett készítettem fotókat is a látottakról. Egyszerűen nem tudtam betelni a látványtól. Csodálatos ez a stadion, csak ajánlani tudom, legalább egyszer menjen el mindenki! Nézelődés közben ettem egy rendkívül finom /és olcsó!/ sült kolbászt finom zsemlével. A salakmotor bazárban mindenfélét lehetett kapni sálat, sapkát, naptár stb. és kis salakmotor modelleket. Egyik útitársunk vásárolt is egyet mégpedig Tabaka Józsiét.


Maga a verseny rendkívül sportszerű és lenyűgöző volt. Egy egy lengyel győzelemnél szinte felrobbant a stadion. A hideg ellenére mindenki jól szórakozott és biztatta a kedvenceit. A verseny végén a reményfutamban a lengyelek győztek és a közönség felállva ünnepelt. A döntőben a dánok párosa elrontotta a közönség örömét, 5:1 arányban győztek és nyerték a versenyt.

Az eredményhirdetés után még nézelődtünk egy keveset, és ettünk még egy kolbászt és indultunk a szállásunkra.

Sok élménnyel teli csodálatos nap volt számomra, és egy új stadiont és várost megismertem.
Másnap délelőtt indultunk vissza Debrecenbe. Köszönet illeti Serdült Csabit a szervezésért, illetve sofőrünket Jobbágy Zsoltot!

Üdvözlettel: Fazekas Sándor ... Sanyi bá' "

Sanyi bá-nak köszönjük szépen a beszámolót és kívánjuk neki, hogy még nagyon sokáig járja a speedway "szentéjeket"!

U.i.: Az első kanyarban elhelyezett magyar zászló nagyon sok szurkoló szívét megdobogtatta! :-)



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi