SGP kvalifikáció: A továbbjutók

A terenzano-i pálya a verseny előtti órákban
Szeptember 5-én a lengyelországi Rybnik ad otthont a 2016-os GP-be kerülésért folytatott csata utolsó állomásának. A Challenge verseny dobogósai jutnak a jövő évi világbajnoki sorozatba majd.

A tegnapi rigai elődöntő nagy vesztese, az első futamban történt bukása után, a versenyt feladni kényszerülő Peter Kildemand volt, de nem jutott tovább a magyar közönség kedvenc Andžejs Lebedevs sem és kiesett Peter Ljung és Kenneth Bjerre is. A versenyt egyébként Leon Madsen nyerte, Andrej Karpov és Kjastas Puodžuks előtt.

A terenzano-i viadalt több órás csúszással kezdték, mert hatalmas eső áztatta az olasz pályát. Itt Nicolas Covatti sikernek örülhettek a hazai szurkolók, míg a dobogó második és harmadik fokát a Pawlicki testvérek foglalták el. A kiesők között zárt Martin Vaculik és a GP-ben jelenleg a 10. helyen álló Michael Jepsen Jensen is. Kiesett Jurica Pavlic és az asztrálok ifjú reménysége, Max Fricke is.

Tegnap két helyszínről 7-7 fő versenyző és két tartalék jutott tovább a challenge-be. Legsikeresebbek a svédek, akik a tartalék Kim Nillsonnal együtt, négy versenyzőt tudhatnak a mezőnyben. A lengyelek három, míg az ukránok és a lettek 2-2 fővel vesznek részt. Egy-egy hely jutott még az olaszoknak, a cseheknek, a briteknek és meglepetésre a dánok csak egy fővel kvalifikálták magukat.

Idén is, mint az előző években, az idei GP-ben is szereplő versenyzők is részt vettek a kvalifikáción, most azonban csak Chris Harris került a challenge mezőnyébe. A brit versenyző, három GP forduló után, három helyre van a továbbjutást jelentő 8. helytől, így ha ez meglesz neki és a rybniki versenyen is dobogóra állhat, akkor a challenge-n negyedik helyen végző versenyző juthat a 2016-os GP-be.

A fennmaradó két helyet szabadkártyás versenyzők fogják majd birtokolni, személyüket az FIM illetékes bizottsága fogja kijelölni.

A GP Challenge résztvevői (+ két szabadkártyás versenyző):

Piotr Pawlicki - Lengyelország
Przemysław Pawlicki – Lengyelország
Kacper Gomólski - Lengyelország
Linus Sundström Svédország
Antonio Lindbäck Svédország
Fredrik Lindgren Svédország
Andrej Karpov - Ukrajna
Aleksander Loktaev - Ukrajna
Kjastas Puodżuks Lettország
Maksim Bogdanovs - Lettország
Nicolas Covatti - Olaszország
Václav Milík - Cseh Köztársaság
Chris Harris – Nagy Britannia
Leon Madsen - Dánia
Tartalékok:

Kevin Wölbert - Németország
Kim Nilsson - Svédország
Fotó: twitter.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi