Tobias Kroner nyert Cloppenburgban sorsolással - Night of the Fights


Szombaton este rendezték meg Cloppenburgban a «Night of the Fights» nemzetközi egyéni meghívásos viadalt,amit sajnos a 15.futam után félbe kellett szakítani a hóbortos időjárás miatt.A heves esőzések miatt lehetetlenné vált a verseny folytatása,és az addig izgalmasan alakult viadalt be kellett szüntetni. A versenyt végül a helyi hős Tobias Kroner nyerte meg a dán Niels Kristian Iversen előtt,így a német pilóta negyedik alkalommal hódította el a trófeát.

Az eredeti tervek szerint  úgy volt tervezve a díjazás,hogy az alapverseny után a legjobb négy pilótára még egy ráadás futam várt volna,ahol a fődíj idén első alkalommal az ezüst sisak lett volna.Persze nem kell aggódni,mert nem maradtak serlegek  nélkül a dobogósok,viszont az "ADAC" által felajánlott ezüst sisaknak tegnap nem lett gazdája. A végeredményt végül 12.futam után tudtak hirdetni,mivel ekkor minden motorosnak volt már három értékelhető futama. Kroner,és Iversen egyaránt  8-8 pont gyűjtöttek,ezt viszont el kellett valahogy dönteni. Ekkor a dán csapatvezető hölgynek akadt egy ötlete,miszerint sorsolással döntsék el a győztes kilétét. Készítettek gyorsan két cédulát,az egyik az egyes,a másik pedig a kettes számmal ellátva.Ez után a két motoros húzott egy számot,és így Tobias Kroner lett a tegnap esti verseny győztese. Kroner a sorsolás után azt mondta ez így nem tiszta győzelem és emiatt nem fogadhatja el az fődíjat az ezüst sisakot. Gyorsan egyeztetett Iversennel,és megegyeztek,hogy jövőre versenykörülmények között fognak megküzdeni a fődíjért ,és aki a 2016-os viadalt fogja nyerni az haza viheti majd első alkalommal az ADAC által felajánlott értékes díjat.

A verseny harmadik helyén végül a lengyel Miroslaw Jablonski végzett,aki nagyon szépen verte meg példaként Niels Kristian Iversent,és Andreas Jonssont is .Végül a péntek esti teterowi győztes Jonsson a negyedik helyet szerezte meg


Végeredmény Cloppenburg 
1. Tobias Kroner (D), 8 
2. Niels-Kristian Iversen (DK), 8
3. Miroslav Jablonski (PL), 7
--------
4. Andreas Jonsson (S), 7
5. Krzysztof Kasprzak (PL), 6
6. Martin Smolinski (D), 5
7. Jacob Thorssell (S), 5
7. Peter Ljung (S), 5
9. Adrian Gomólski (PL), 4
10. Adam Ellis (GB), 4
11. Robert Lambert (GB), 3
12. René Deddens (D), 3
13. Jesper Sogaard (DK), 3
14. Nicolai Klindt (DK), 2
15. David Bellego (F), 2
16. Jannick de Jong (NL), 0

Futamról-futamra:
1. Kroner, Jonsson, Thorsell, Klindt
2. Jablonski, Iversen, Bellego, De Jong
3. Lambert, Deddens, Soegaard, Ellis
4. Kasprzak, Smolinski, Ljung, Gomólski
5. Kroner, Ljung, Jablonski, Lambert
6. Jonsson, Kasprzak, Ellis, De Jong
7. Smolinski, Thorsell, Soegaard, Bellego
8. Iversen, Klindt, Gomólski, Deddens (F )
9. Gomólski, Kroner, Soegaard, De Jong
10. Jablonski, Jonsson, Deddens, Smolinski
11. Iversen, Thorssell, Kasprzak, Lambert
12. Ellis, Ljung, Bellego, Klindt

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi