A második helyezett az első vesztes


Debrecen – Tabaka József olyan idényen van túl, amiből tanulhat és motivációt meríthet a jövőben.

Régi salakos bölcsesség, miszerint a versenyeken lehet a legjobban fejlődni. A debreceni Tabaka József nem igazán volt betáblázva ebben az idényben, ahogy mondja, egy igazi profi vaspapucsos két hét alatt indult el annyi viadalon, mint ami neki az egész szezonra jutott. Ettől függetlenül több olyan megmérettetés is akadt ebben az idényben, amire szívesen emlékszik vissza a 26 esztendős salakszóró.
Egy 1-től 10-ig terjedő skálán hányasra osztályoznád az idei teljesítményed?
Tabaka József: – 7-est adnék magamnak. Nem volt életem szezonja, de voltak jó versenyeim és pillanataim.
Nem dúskáltál a versenyekben, mindössze 9 viadalon álltál starthoz. Elégedett vagy a megmérettetések mennyiségével?
Tabaka József: – Ez a szám egy profi versenyzőnek nagyon kevés, a legjobbak két hét alatt mennek ennyit. Amikor az angol ligában motoroztam, nekem is sokkal több viadalom volt. Most be kellett érnem ennyivel.
Miért nem tudtál külföldi ligákban versenyezni?
Tabaka József: – A tavalyi sérülésemet követően a szezon előtt óvatos voltam és a menedzserek is, aztán az idény közepén már kialakultak a csapatok, s nem érkezett olyan ajánlat, ami megfelelő lett volna a számomra.
A sérülésed befolyásolta a szereplésed?
Tabaka József: – Egyáltalán nem, az már a múlté. Teljesen elfelejtettem.
Debrecenben két Európa-bajnoki viadalon, az egyéni kvalifikáción és a páros döntőben is láthatott a közönség. Ezekkel a versenyekkel mennyire voltál elégedett?
Tabaka József: – Nagyon jó derbik voltak. Sikerült pár klasszist legyőznöm, ám hiányérzetem van, ugyanis apróságok miatt lecsúsztam a bravúrról. Tanultam ezekből a hibákból, amit szeretnék jövőre kamatoztatni.
Nem titkoltan a magyar bajnoki cím megszerzését tűzted ki célul a szezon előtt, ám a három fordulót követően Magosi Norbert előtted végzett. Mennyire csillog szépen az ezüstérem?
Tabaka József: – Nem lehetek elégedett, mert a második helyezett az első vesztes; mindig csak a győztesek nevét jegyzik meg az emberek. Az első viadalon Nagyhalászban elromlott a startgép, a lámpás indítás miatt nem volt fair a verseny. Gyulán nagyot bakiztam, amikor a döntőben Magosit próbáltam előzni, ám buktam. Az utolsó, debreceni megmérettetés jól sikerült, mindent megtettem, amit lehetett, de ez a győzelem csak arra volt elég, hogy összetettben a második helyen végezzek. Ha azt veszem alapul, hogy Magosi Norbival egyetemben még mindig topversenyzőnek számítok, ez nem rossz dolog. Természetesen jövőre újra a bajnoki címért szállok harcba! Különösen motivál, hogy már elég régen, 2012-ben nyertem legutóbb aranyérmet.
Mivel telik a holtidény?
Tabaka József: – Munkával. A Debrecen Speedway SE salakos palántáival együtt elkezdtem a felkészülést a következő évre, rendszeres látogatói vagyunk az egyik konditerem bokszedzéseinek.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi