Úgy tűnik részt veszünk a szlovén-horvát bajnokságban,és emellett a Páros ligában is szerepelni fogunk.


Az AMTK Ljubljana hivatalos közösségi oldalán megjelent egy versenynaptár ami azt tükrözi,hogy magyar versenyzők is részt fognak venni az évek óta gördülékenyen zajló horvát-szlovén bajnokságban.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják,hogy ez egy nagyon jó ötlet hiszen honi salakmotorosainknak alig-alig akad versenyük.A hazai bajnokság  fordulói,valamint a saját rendezésű nemzetközi viadalok mellett nagyon kevés lehetőséget kapnak motorosaink nemzetközi porondon.
Most a horvát-szlovén-magyar egyéni bajnokság öt fordulóból fog állni,melynek az utolsó fordulóját július 30-án fogja megrendezni a gyulai speedway klub a versenynaptárból derül ki.

Ennek köszönhetően reménykedhetünk abban,hogy jövőre hazánkban is láthatjuk majd a két nagy riválist ebből a sorozatból (Matej Zagar-Jurica Pavlic) akik évek óta öldöklő csatákat vívnak egymással.

Lássuk akkor hogyan is alakul a versenynaptár.


Horvát-Szlovén-Magyar közös bajnokság fordulói
03/27. Krško
04/09 Ljubljana
06/18 Lendava
07/23 Donji Kraljevec
07/30  Gyula


A tervek azt mutatják,hogy magyar salakosaink nem csak az egyéni megmérettetésben vesznek majd részt,hanem az Adria Páros ligában is .Ez egy szintén nagyon jó ötlet,ami inkább már a 80-as években sikeresen működő béke barátság kupához hasonlítható. Ez a versenysorozat hét fordulóból fog majd állni,amelynek az utolsó fordulója Gyulán kerül majd sor. Ebben a sorozatban a cseh,szlovén,szlovák,horvát,és magyar salak versenyzők veszik majd fel egymás ellen a küzdelmet.

Adria Páros liga sorozat:
04/19 Prága
04/20  Pardubice
07/24  Žarnovica
08/21. Donji Kraljevec
10/01 Krško
10/02  Lendava
10/22  Gyula



facebook.com/speedway.AMTK.Ljubljana

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi