A világ legöregebb speedway motorosa nyeregben, 96 évesen (videó)


Szinte tűzként terjed már napok óta, hogy a svéd legenda jégmotor versenyző Olle Åhnström  nyeregbe pattant néhány kör erejéig. Korát meghazudtolva magabiztosan körözgetett a többszörös világbajnoki döntős valamint világbajnoki bronzérmes nagy öreg. A világ legöregebb speedway motorosának 96-évesen is volt bátorsága, hogy bemutassa a közönségnek most is tudását.

Olle legnagyobb támogatója felesége Martha, aki egyébként 93-éves és már 74 éve házasok. Kettejük közös élete 1942-ig nyúlik vissza, amikoris egy életre kimondták a boldogító igent. A svéd legenda felesége nem csak feleségként, hanem szerelőként is tevékenykedett párja mellett, ennek apropójából a 60-as években az orosz jégmotoros szövetségtől még ajándékot is kapott, mivel ő volt az első női szerelő. Olle Åhnström mögött 60 -éves pályafutás áll, Végleg 1986-ban fejezte be karrierjét egy súlyos vállsérülés miatt. Hosszú felépülést vár ezután rá, de ennek ellenére nem szakadt el szeretett sportjától. A speedway számára az életet jelenti, emiatt az őrült szerelem miatt a fia, sőt az unokái is versenyzők voltak. Igaz az utódok a salakmotorozást választották, de ők nem voltak olyan sikeresek mint a szeretett nagypapa. Az élő legenda még most is örömmel pattan paripájára és imádja ha a bal térde a jeget súrolja.

Svédországban szinte már hagyomány az öreg jéggladiátorok a pályán, Gondoljunk csak bele Per Olof Serenius 67 éves vagy éppen a 71 esztendős másik nagy veterán Conny Fastesson.

Olle Ahnström a két előbb említett nevek hallatán csak hangosan nevetett és aranyosan annyit fűzött hozzá:
- Ők még nagyon fiatalok. Én már versenyezni nem tudok, de folyamatosan edzésben vagyok. Minden lehetőséget megragadok nyáron a speedway, télen pedig a jégmotorozás.

Ezen a nyáron tölti be 97. életévét,és a családja nagy álma, hogy együtt ünnepelhetik majd Olle 100.születésnapját is. Kívánjuk nekik, legyen teljes kívánságuk

aftonbladet.se

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi