Idén április 30-án lesz a debreceni salakos ünnep


A debreceni egyéni Európa-bajnoki elődöntővel indul hazánkban a salakmotoros idény.
Viszonylag sokat kellett rá várni, de a hét végén végre nálunk is megkezdődik a versenyszezon, ráadásul nem is akármilyen viadallal, hiszen újra világversenynek adhat otthont a cívisvárosi Gázvezeték utcai salakstadion.

Tizenhatból négyen

A magyar szurkolók megszokhatták, ha május 1-je, akkor salakszórás Debrecenben, ám most egy kicsit változik a helyzet, ugyanis nem a munka ünnepén, hanem már április 30-án, szombaton benépesül az aréna az egyéni Európa-bajnoki elődöntő apropóján. A kontinensviadalon tíz ország – Lengyelország, Svédország, Csehország, Románia, Finnország, Németország, Lettország, Oroszország, Szlovénia és Magyarország – 16 vaspapucsosa küzd a challenge-be jutásért. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy több Grand Prix-t is megjárt versenyzőt köszönthetünk a cívisvárosban. A tét óriási, hiszen csak a legjobb négy versenyző juthat a következő körbe.
Bár a cseh, a lengyel és a szlovén szövetség még adós a nevezéssel, így is kijelenthető, rendkívül nívós küzdelmet láthat majd a nagyérdemű! A Grand Prix-ból ismert svéd Peter Ljung és a német Martin Smolinski egyértelmű favorit, akár a szintén svéd Linus Sundström, aki tavaly csapat-világbajnoki aranyérmet szerzett a Világkupán. A finnektől a brit ligában edződött Tero Aarnio és Timo Lahti érkezik, míg Oroszországot a mindössze 16 esztendős Gleb Csugunov képviseli, akit igazi csodagyereknek tartanak számon nemcsak hazájában, hanem Lengyelországban is. A lettek szintén klasszisokkal szállnak harcba, a Debrecenben valódi közönségkedvenc Andzejs Lebedevset és Kjastas Puodzuksot láthatjuk.

Hajrá, magyarok!

Természetesen nem feledkezhetünk meg hazánk képviselőiről sem, főversenyzőként Tabaka József és Magosi Norbert készül az idei legrangosabb magyarországi eseményre, míg tartalékként Benkő Roland, illetve Tihanyi Sándor vár bevetésre.
A szombaton 14 órakor kezdődő verseny előtt pénteken 14 órától edzést tartanak a viadal résztvevőinek – a tréningre a belépés díjtalan.

Haon.hu

A lengyelektől Patryk Dudek fog érkezni 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi