Piotr Pawlicki nyert Terenzanoban

Ma elkezdődtek a 2017-es SGP kvalifikációs versenyei. Terenzanoban a lengyel Piotr Pawlicki diadalmaskodott, a második helyen a svéd Kim Nilsson végzett, míg a harmadik hely a dán Michael Jepsen Jensené lett. Terenzanoban magyar résztvevőért is szoríthattunk, azonban Magosi Norbinak nem sikerült a továbbjutás az elődöntőbe.

A négy kvalifikációs versenyről két elődöntőbe léphetnek majd tovább a versenyzők, ezután pedig a Challenge verseny következik melyet a svédországi Vetlandában rendeznek majd meg szeptemberben.

A mai olaszországi viadalon nem sok előzést láthattak a nézők, azonban a versenyzők garantálták az izgalmakat a sok keresztbeverésnek köszönhetően. Egy futamgyőzelem sem volt sima, megküzdöttek mindent pontért a versenyzők. A verseny győztesén egyetlen futamban tudtak csak fogást találni, Jurica Pavlicnak sikerült Piotr Pawlickit maga mögé utasítani az utolsó futamában.

A versenyről 7+1 tartalék versenyző jutott tovább, így a két 9 pontos versenyzőnek, a német Kai Huckenbecknek és a horvát Jurica Pavlicnak külön-futamot kellett futni, eldöntendő, hogy ki jut főversenyzőként és ki tartalékként tovább. Ezt a csatát Kai Huckenbeck nyerte meg.

Jövő héten Tabaka Józsefnek szurkolhatunk, aki vasárnap Németországban fog rajhoz állni az 2017-es SGP kvalifikáción.

Terenzano eredmény:



Az eredményt és a fotókat Füzesséry Eriknek köszönhetjük!


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi