Visszatér a négyszeres világbajnok !


Nagy meglepetésre Joonas Kylmäkorpi elfogadta a FIM által felajánlott szabadkártyát,és jövőre újra tagja lesz majd a Long Track Grand Prix sorozatnak. Emlékezzünk vissza 2015 év végén úgy nyilatkozott a négyszeres világbajnok,hogy nem kíván ebben a sorozatban tovább versenyezni,de ennek ellenére egy év szünet után akár újra a világbajnoki címért harcolhat majd.

Közben teljessé vált az egyéni világbajnoki mezőny is,hiszen mindhárom szabadkártyát kiosztotta már a FIM motorsport szövetség.Nem fogadta el a felajánlást a németek üdvöskéje Martin Smolinski aki arra hivatkozott,hogy a versenynaptárát illetően fedik egymást neves rangos események,emiatt ő inkább a hagyományos speedway-t részesíti előnyben a 2017-es szezonban is. 

Nem volt meglepetés a joker kiosztását illetően Stephan Katt választása,aki már évek óta oszlopos tagja a világbajnoki mezőnynek. Emellett a német pilóta már egyéni Európa bajnoki címmel is büszkélkedhet már. A szabadkártyások közül a legnagyobb meglepetésnek Chris Harris számít,aki évekig a Speedway Grand Prix sorozatban versenyzett,viszont itt nem sok siker övezte karrierjét. Harris idén már több hosszú-pályás versenyen vett részt,és úgy tűnik ebben a szakágban megállja a helyét. Kíváncsian várjuk a 2017-es szezonban hogyan fogja megoldani ezt az új kihívást,és hogy mennyire fogja majd megállni a helyét. 

Lássuk akkor a teljes világbajnoki mezőnyt Long Track Grand Prix 2017

1. Erik Riss (D)
2. Jannick de Jong (NL)
3. Mathieu Trésarrieu (F)
4. Theo Pijper (NL)
5. Dimitri Bergé (F)
6. Richard Hall (GB)
7. Josef Franc (CZ)
8. Glen Phillips (GB)
9. Dirk Fabriek (NL)
10. James Shanes (GB)
11. Jesse Mustonen (FIN)
12. Joonas Kylmäkorpi (S)
13. Stephan Katt (D)
14. Chris Harris (GB)
15. szabadkártyás
Tartalékok:
18. Michael Härtel (D)
19. Hynek Štichauer (CZ)
20. Theo Di Palma (F)

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi