Tomasz Gollob visszanyerte a mélyérzést lábaiban


A bydgoszczi honvédkórházban egyre optimistábbak az orvosok Tomasz Gollob állapotát illetően.A lengyel speedway ikon majdnem teljesen visszanyerte a mély érzést a lábaiban,de a gyógyulási folyamat akár hosszú éveket is igénybe vehet. A műtéti beavatkozás előtt még egyáltalán nem érzett semmit,most már azonban elmondhatják,hogy Tomeknél visszatért a mélyérzés állapota.

Az orvosai szerint ez egy nagyon jó hír,hogy visszatért a mélyérzés,viszont ez még nem jelenti azt biztosan,hogy teljesen felépül.Gollob a jelenlegi állapota szerint két esélyes a felépülést illetően.Az is lehet,hogy soha nem fogja visszanyerni a teljes érzését,viszont reménykedhetünk abban is,hogy néhány év múlva saját lábára állhat. Tomasszal naponta több órát foglalkoznak az orvosok,és egy intenzív rehabilitációs program keretén belül foglalkoznak vele. Az orvosai szerint Tomasz nagyon motivált,mert nagyon jó tudja szinte minden versenyző szurkol neki,és emiatt még nagyobb benne a motiváció.

Az érzőrendszer sérülés jelentése

Az afferens hosszúpálya rendszerek sérülése a harántlaesio szintje alatt, az összes érzésféleség elvesztésével jár. Megszûnik az összes felületes és mélyérzés, a hő, fájdalom, tapintás, ízületihelyzet- és mozgásérzés. Elveszik a visceralis érzés is.

Eddig úgy néz ki Gollob gyógyulási folyamata gyorsabb a vártnál ,ami viszont egy ilyen súlyos baleset után jó hír. A legfontosabb viszont az,hogy Tomek ne adja fel a harcot,és keményen dolgozzon továbbra is a felépülése érdekében.Emlékezzünk vissza,legutóbb azt nyilatkozta,hogy "Egy sportoló soha nem adja fel"

A balesete után egyébként Krzysztof Cegielski volt az aki úgy nyilatkozott,hogy ő bízik Gollob teljes felépülésében.Gondoljunk csak bele ő is hasonló balesetet szenvedett,és több éves kemény munka után sikerült neki is saját lábára állnia. 


speedway24.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi