Beszámoló egy 12-éves olvasó szemével



Kedves olvasónk, a 12 éves Luca a helyszínen tekintette meg a PGE IMME, azaz a lengyel Extraliga legjobbjainak egyéni küzdelmét. Most az ő beszámolóját olvashatják:

E hét hétfőn rendezték meg az Extraliga legjobbjainak összecsapását Gdanskban, melyben kiderült ki a verseny legeslegjobbja. Hat órakor már oda is értünk és már akkor is kivételesen sokan voltak és a hangulat is nagyon jó volt.
Kedvencemet Woffindent már meg is láttuk ahogy sétál körbe a pályát és integettünk neki ő pedig vissza integetett. Eddig ez volt a második élőben látott versenyem még is valahonnan sejtettem ki a legjobb, és eléggé érdekes volt a nagymenőket sisak nélkül látni.
Annyira vártam hogy elkezdődjön az első futam hogy szó szerint remegtem.

Érdemes is volt várni hiszem már azonnal az első start után Janowski elesett, szerencsére nem sérült meg, ezért mind a négy versenyző újra szalaghoz állhatott. Izgalmak csak ezután kezdődtek.

Valószínűleg a hatodik futamban Janowski is izgulhatott, hisz azt a szalag is megérezte, ezért szalag szakadás miatt kizárták, helyette Maksim Drabik gördült a pályára. A következő fordulat 11. futam második körében Protesewicz motorja beleakadt a lufipalánkba. A bukásban nem sérült meg, de a futamot nélküle újraismételték.

A legizgalmasabbnak 14. futam ígérkezett hiszen beleillett volna GP futamba is. M. Janowski, J. Doyle, B. Zmarzlik és P. Dudek álltak a startszalag mögé. A leintést követően nem lehetett eldönteni Zmarzlik vagz Dudek nyerte a futamot, csak a lassításból derült ki Dudek ért előbb célba, így neki már aggódni sem kellett, hisz majdnem maximális 13 pontjával már döntős a 12 pontot gyűjtő L. Madsennel együtt.

A két elődöntőből Zmarzlik és Woryna jutott tovább.

A döntőt csak második startra sikerült elindítani hiszen az elsőbe Dudek bemozdulása miatt ismételni kellett. A második start Madsennak kedvezett és mindenki meglepetésére meg is nyerte a versenyt.A második hely az utolsó kör célegyenesébe Woryna javára dőlt el, így ő második Zmarzlik pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az alapszakasz legjobbja, Dudek sajnos lemaradt a dobogóról.

Fotó: WP SportoweFakty / Grzegorz Jarosz /
Balról jobbra: Kacper Woryna, Leon Madsen és Bartosz Zmarzlik
Feledhetetlen élmény volt. Remélem máskor is eljuthatok ilyen versenyre vagy akár GP-re is.

A teljes versenyt a linkre kattintva tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?v=dpwR2Clq0j0

Végeredmény:
1. Leon Madsen (2,1,3,3,3) 12 + 1. hely a döntőben
2. Kacper Woryna (2,1,1,3,D) 7 + 2. hely a döntőben
3. Bartosz Zmarzlik (3,3,2,2,2) 12 + 3. hely a döntőben
4. Patryk Dudek (3,3,3,3,1) 13 + 4. hely a döntőben
5. Artiom Łaguta (0,3,3,3,2) 11
6. Rune Holta (3,0,1,2,3) 9
7. Emil Sajfutdinow (1,2,2,1,3) 9
8. Jason Doyle (3,2,1,1,2) 9
9. Maciej Janowski (2,T,2,0,3) 7
10. Grzegorz Zengota (1,2,3,0,1) 7
11. Tai Woffinden (0,2,2,2,1) 7
12. Niels Kristian Iversen (0,3,1,1,1) 6
13. Janusz Kołodziej (1,1,0,2,0) 4
14. Piotr Protasiewicz (2,1,Fx,1,0) 4
15. Krystian Pieszczek (1,0,0,D,2) 3
16. Jarosław Hampel (0,0,0,0,0) 0
17. Maksym Drabik (0) 0
18. Bartosz Smektała - NS

1 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. Kedves Luca!Én már 43 éve vagyok speedway fan,voltam több nagy versenyen,többek között GP versenyeken is.Hatalmas élmény volt az összes.Legyél kitartó,ne add föl az álmaid,őszintén kívánom Neked,hogy valóra váljanak.Jövőre Warsóba megyek a GP-re,beszéljünk össze és menjünk együtt.Üdvözöl:Laci Szegedről.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi