Mindenki nyerni akar

Szinte hihetetlen, de már csak 10 nap, és kezdetét veszi a Speedway Best Pairs sorozat. Az első állomás a lengyelországi Toruń lesz, március 24.-én. Nagy a fogadkozás a résztvevő csapatok házatáján, természetesen mindenki nyerni szeretne.

A Fogo Power Team ( Emil Sayfutdinov, Piotr Pawlicki és Jarosław Hampel) Adam Goliński csapatvezető segítségével készül a győzelemre. A 2016 óta nagy sikerrel futó sorozatot mindkét esztendőben sikerült a Fogo Power csapatának megnyernie. Nagy kihívás ez most számukra, hogy egymás után kétszer meg tudják-e védeni a Legjobb Salakmotoros Párosok címét. A csapatvezető az alábbiakat nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

" Sorban a harmadik győzelem, ez hatalmas lenne számunkra! Ez a célunk, mindazonáltal tisztában vagyunk vele, hogy egy eredmény megismétlése nagyon nehéz, ráadásul az idei ellenfelek még kiegyensúlyozottabbak, mint korábban. "

Az Ekantor.pl Team az újoncok egyike az idei szezonban. Ez a csapat egy nagyon erős összeállítással érkezik a SBPC versenyeire. A csapat menedzsere szerint nagyon fontos az ilyen versenyeken az, hogy a csapattagok tökéletesen ismerik egymást, hiszen mind a nemzeti csapatban, mind a ligaversenyek során a Patryk Dudek, Piotr Protasiewicz, Grzegorz Zengota trió együtt húzzák a gázt. Fontos volt a csapatvezetésnek, hogy egy olyan hármast hozzanak össze, ahol a legfontosabb a kölcsönös bizalom és megértés, ezért nem lehet meglepetés, ha ők nyerik a sorozatot, Adam Trześniowski csapatmenedzser szerint.

A Monster Energy Team csak az utolsó SBPC fordulóra változtat a már megszokott kereten, a Greg Hancock, Chris Holder, Paweł Przedpełski hármashoz bekerül majd Landshutban Chris Holder öccse, Jack Holder. Joe Parsons csapatvezetőnek nem lesz egyszerű dolga, hiszen a három fő versenyzője nem a legjobb évét zárta tavaly. Hancock sérülése miatt sokat kihagyott, Holder folyamatosan a motorjával küzdött az év során, míg a fiatal Przedpełski mikor már a sok-sok sikertelen versenyt maga után hagyva, végre összeállt a motorjával, szerencsétlen lábsérülést szenvedett.

" Nos, ha a legjobb akarsz lenni, akkor soha nem adhatod fel. Hogyha erősebb akarsz lenni, akkor meg kell küzdeni érte. A végén ez teszi a bajnokot bajnokká. Úgy gondolom ez egy nagyszerű kihívás lesz, hiszen a legjobb versenyzők harcolnak a címért, és mint tudjuk ez motorsport, itt bármi megtörténhet." - mondja Joe Parsons.

A svéd Bauhaus Team-nek is természetesen a sorozat megnyerése az elsődleges cél. "Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen ez az első alkalom, hogy a Bauhaus Team a világ legjobb párosaival versenyzik. Alig várom már a speedway szezon kezdetét"- mondta Patrik Sandevik a csapat vezetője.

A csapat alapja két svéd versenyző, a tapasztalt Andreas Jonsson és az ambíciózus Jacob Thorssell, melléjük társul be a rzeszówi tehetség, aki ebben az idényben a Sped Car Motor Lublin színeiben versenyez, Wiktor Lampart (David Lampart öccse).

" Nagyon jó szezont zártam tavaly a SEC-ben, de ennél többet akarok, mivel mindig újabb trófeákat szeretnék. Jacobnak volt tavaly egy csúnya balesete, de szépen rendbejött és már alig várj az új szezont." - mondta el Andreas Jonsson a csapat kapitánya.

A németek sem tétlenkedtek a holtszezonban, a Trans MF Pro Race Team tagja maradt Martin Smolinski és Leon Madsen, és melléjük igazolták le a 2017-es Európa Bajnok Andzejs Lebedevst.

"A múltban nem tudtuk az összes potenciálunkat összetartani, úgy beállítani minden versenyzőnket, hogy egyszerre, egyidőben legyenek topformában. Ez egy csapatverseny, ahol az a legfontosabb, hogy mindenki együttműködjön a verseny napján. Ha erre képesek leszünk, akkor a harmadik hely számunkra a reális." - nyilatkozta Bernhard Muggenthaler a csapat vezetője. "Fontos, hogy megmutassuk mi a célunk, de reálisnak is kell lennünk. Ha képesek vagyunk magunk mögött hagyni a technikai problémákat, akkor a dobogó harmadik fokára fel tudunk majd állni. Sokaknak nem mi vagyunk a kedvencei, de ezt akár az előnyükre is tudjuk fordítani. Mindennek egyben kell lennie, ha a motiváció, a csapatszellem és az elkötelezettség egyben van, akkor jöhet a siker. Ahogyan azt mondják a szív nyer a tehetség fölött - zárta a beszélgetést a csapatvezető.

A sorozat tehát március 24-én veszi kezdetét Toruńban. A normál jegyárak 20 és 35 zl, a tribünre 100 zlotyba kerülnek. 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi