SEC Challenge: Sayfutdinov diadal

Ma rendezték meg Terenzanoban a Salakmotoros Európa Bajnokság Challenge versenyét, innen az első 5 versenyző jutott az EB négy döntőjébe.

"Kissé" nyögvenyelősen indult a verseny, hiszen az első futamban először Jura Pavlic, majd a helyére beálló tartalék, Kacper Woryna is kizárásra került hibás rajt miatt, majd a harmadik nekifutás után Szymon Wozniak bukott. A második futamban szinte ugyanez ismétlésre került, azzal a különbséggel, hogy Andrey Karpov kétszer is bemozdult a rajtnál, majd a harmadjára megismételt rajt után az első kanyarban Mikkel Michelssen nézte meg közelebbről a pálya talaját. Új rajt ismét. Ekkor megint Karpov lett a főszereplő, aki ugyan a rajtnál állt, de még nem állt be a starthoz, viszont a kettő perc lejárt, így kizárásra került. Immáron ötödik alkalommal indították újra a futamot, amit simán behúzott a Karpov helyére tartalékként beálló Kacper Woryna. Háromnegyed óra alatt két futam ment le ekkor a versenyen. A 3. és a 4. futam szerencsére rendben lezajlott, ekkor a tartalék Woryna, Kudryashov, Sayfutdinov és Huckenbeck álltak futamgyőzelemmel.

Aztán az 5. futamban Aleksandr Loktaev bukott az első kanyarban, sokáig feküdt ugyan a salakon, de mivel tudjuk, hogy kemény fiúk a salakmotorosok, végül a megismételt futamban rajthoz tudott állni. A 6. futamban ismét hibás rajt miatt hívta vissza a versenyzőket a vezetőbíró. Ekkor már biztosan több szurkolóban fordult meg, hogy befejezi a verseny nézését, ugyanis ezzel a sok visszaintéssel nagyon szétszabdalták a versenyt, ami szinte élvezhetetlenné vált. A 8. futamban Ilya Chalov bukott, így ismét futamismétlés lett a vége. A verseny ekkor már másfél órája tartott.

A második kör után Kudryashov, Sayfutdinov volt veretlen,  Castagna, Huckenbeck és  Kildemand állt még továbbjutó helyen.

A 9. futam a ismét rajt visszaintéssel kezdődött. Nincs új a nap alatt, a 10. futamban Andey Karpov került kizárásra hibás rajt miatt, így ismét jöhetett a tartalék Kacper Woryna. A 11. és 12. futam szinte hihetetlen módon rendben lezajlott és a harmadik kör után a két orosz Kudryashov és Sayfutdinov veretlenül álltak az élen. Huckenbeck, Kildemand és Michelsen volt még továbbjutó helyen a negyedik kör előtt.

Szinte már csodaszámba ment, de a negyedik körben nem történt rendkívüli esemény, leszámítva azt, hogy Kudryashov veretlensége a múltté vált. Őt Josef Franc tudta maga mögé utasítani. Az Orosz Rakéta tovább szárnyalt, így Emil Sayfutdinov várta maximum ponttal az utolsó kört. Mögötte nem változott a felállás, honfitársa Kudryashov állt a második pozícióban, Huckenbeck is maradt harmadik, azonban a két dán, Michelsen és Kildemand helyet cseréltek, köszönthetően annak, hogy míg Debrecen nyertese futamot nyert, addig Peter Kildemand negyedik helyen ért célba.

A 17. futam a nap addigi legizgalmasabb futama volt, ahol némi könyöklés és adok-kapok után Peter Kildemand állt az élre és hiába üldözte Emil Sayfutdinov, nem tudta őt megelőzni, így már egyetlen maximum pontos versenyző sem volt a nap során, az azonban biztossá vált, hogy Emil Sayfutdinov és Andrey Kudryashov egyenes ágon döntős, így már biztosan az idei SEC résztvevő, azonban még következett az elődöntő, ahol Mikkel Michelsen, Peter Kildemand, Kai Huckenbeck és Josef Franc voltak a résztvevők. Mivel öt versenyző jut tovább, így, aki az elődöntőben a negyedik helyen végez, az nem lesz résztvevője a SEC sorozatnak. A reményfutamban Michelsen és Franc jutottak döntőbe, míg a harmadik helyet, így a részvétel jogát Kildemand szerezte meg. Az egész nap kiválóan teljesítő Kai Huckenbeck sajnos nem jutott tovább, azonban bízhat még a szabadkártyában, amit a szervezők adnak majd 5 további versenyzőnek.

A döntőt végül Emil Sayfutdinov nyerte, Mikkel Michelsen, Pepe Franc és Andrey Kudryashov előtt.

A SEC idei résztvevői ennek alapján:  Andzejs Lebedevs, Vacláv Milík, Artem Laguta, Andreas Jonsson, Krzysztof Kasprzak, Emil Sayfutdinov, Mikkel Michelsen, Josef Franc, Andrey Kudryashov, Peter Kildemand + öt szabadkártyás versenyző, akit a szervezők neveznek majd meg.

SEC Challenge, Terenzano végeredmény: 

1. Emil Sayfutdinov (Oroszország): 3,3,3,3,2: 14 + 1.hely a döntőben
2. Mikkel Michelsen (Dánia): 2,2,2,3,3: 12 + 1. hely az elődöntőben + 2. hely a döntőben
3. Josef Franc (Cseh Köztársaság): 0,1,2,3,3: 9 + 2. hely az elődöntőben+ 3. hely a döntőben
4. Andrey Kudryashov (Oroszország): 3,3,3,2,1: 12 + 4. hely a döntőben
5. Peter Kildemand (Dánia): 1,3,3,0,3: 10 + 3. hely az elődöntőben
6. Kai Huckenbeck (Németország): 3,2,3,2,0: 10 + 4. hely az elődöntőben
7. Aleksandr Loktaev (Ukrajna): 2,1,1,3,2: 9
8. Antonio Lindbäck (Svédország): 1,2.2,1,1: 7
9. Michele Paco Castagna (Olaszország): 2,3,0,1,0: 6
10. Jurica Pavlic (Horvátország): T,1,1,2,2: 6
11. Kacper Woryna (Lengyelország): T, 3,2,N,N: 5
12. Eduard Krcmar (Cseh Köztársaság): 2,0,0,2,1: 5
13.Krystian Pieszczek (Lengyelország): 1,0,1,1,2: 5
14.Andrey Karpov (Ukrajna): M,R,T,0,3: 3
15. Nicolai Klindt (Dánia): 0,2,0,0,0: 2
16. Szymon Woźniak (Lengyelország): F/d,1,0,0,1:2
17. Ilya Chalov (Oroszország): R,F/d,1,1,R: 2

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi