SoN Tai Woffinden volt a sorozat hőse

Tai Woffinden
Az idén debütáló SoN sorozat döntőinek hőse vitathatatlanul a brit Tai Woffinden számít.A kétszeres egyéni világbajnok hatalmas sikert ért el,és nem csak hazájának.A két versenynapon mindösszesen egyetlen pontot veszített,ami igazán kimagasló mezőnyben. A brit hős hatalmas küzdeni tudása jelesre vizsgázott,mivel nem mondtahó az el,hogy sima futamgyőzelmei voltak.Vesztett helyzetből is simán felállt,sőt győztesként haladt át a célvonalon.

Természetesen hatalmas gratuláció a győztes orosz csapatnak,de ez a SoN soroztban alkalmazott bónusz szabály miatt most a briteknek meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Valljuk be kegyetlen ez a szabály,ugyanis csúnyán szólva lehet taktikázni  a csapatoknak.Élő példa volt erre például az oroszok futama,mikor a lengyelek ellen mentek.Laguta a start előtt oda gurult Sayfutdinovhoz ,és egy rövid megbeszélét tartottak a szalagnál.Most arra is gondolhatnánk,hogy a két végső győztes megbeszélték elengedhetjük Janowskit,hiszen ugyis mi jutunk a fináléba.A rajtot követően látszott is,hogy a két orosz szépen bekísérték a célba Janowskit,pedig látszott hogy sokkal gyorsabbak voltak nála.

A sorozat hőse így számomra Tai Woffinden volt,aki nem a taktikázást választotta,hanem a végsőkig becsületes küzdelmet mutatott be.


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi