Speedway of Nations döntője Togliattiban lesz !

SoN 
Oroszország hatalmas sikert ért el 2018-ban ugyanis megtudta nyerni a Speedway of Nations sorozatot,és ezzel életük első világbajnoki címét zsebelték be. Az orosz duó, Artem Laguta és Emil Sayfutdinov az idei Wroclawi döntőben győzedelmeskedett,és jövőre hazai környezetben a híres Anatolij Stepanov Stadionban védhetik meg címüket.

Togliattit nem kell bemutatni a speedway társadalomnak,ugyanis nagyon neves versenyek helyszíne volt már több alkalommal.A stadion télen-nyáron várja a motorosport szerelmeseit,ugyanis a salakmorotos holtszezonban jégmotor versenyeknek ad otthont.Már februárban is egy nagyon rangos viadalnak ad helyszínt,ahol a jégmotoros orosz válogatott védheti meg világbajnoki címét.Valljuk be őszintén nagyon kevés remény van arra,hogy valaki letolná az oroszokat a trónról,főleg nem hazai környetetben.

A nemzetek bajnoksgának a döntőinek az időpontja már biztos 2019  július 20, és 21-én. A finálékhoz vezető út,vagyis a két elődöntőknek az időpontjai  május04,valamint május 11 lesznek majd,viszont a helyszíneik eddig még nem ismertek. 



A BSI Speedway ügyvezető igazgatója, Torben Olsen izgatottan várja a sport legnagyobb nevei Togliattiban. Azt mondta: "Már régóta vágyunk arra, hogy a Monster Energy által bemutatott FIM Speedway világbajnokságot Oroszországba vigyük.

"Miután 2018 nyarán megszerezte a Monster Energy SON győzelmét Oroszország és történelmük legnagyobb sikerét érték el,mikor is lenne a legjobb időpont ha nem most Togliattiba vinni ezt a rendezvényt

"A Togliatti a világ legkiválóbb versenypályái,stadionjai közé tartozik, és biztos vagyok benne, hogy a sport legnépszerűbb nemzeti csapatainak nagyszerű csatáit láthatjuk majd"

A 353 méteres Togliatti-ovál az orosz Speedway és a jégpálya csapat Mega-Lada Togliatti otthona. A stadion korszerű kialakításának köszönhetően sportiskoláknak, egy remek sportcsarnoknak, szállodának ad otthont,és emelett egy remek utánpótlás nevelő központnak számít.


 speedwaygp.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi