Max Fricke megvédte ausztrál bajnoki címét


Ausztráliában véget ért az egyéni bajnokságért kiírt bajnoki sorozat,melyet végül a 23-éves Max Fricke nyert meg.Ezzel a fiatal tehetségnek sikerült megvédenie címét,aki egyébként teljesen megérdemelte ezt,hiszen a bajnoki fordulók során nagyon magabiztosan motorozott.Az utolsó forduló előtt már 11.pontos előnnyel várta a folytatást Chris Holder,valamint Rohan Tungate előtt.

Sokan azt gondolhatták,hogy az utolsó Gillmani fordulón Fricke csak biztonsági motorozásra fog törekedni a bajnoki cím megszerzéséért,de ez nem így történt.Max már a negyedik futama után biztos előnye miatt bezsebelte az aranyérmet.

Az ausztál bajnokság nem csak az éremcsaták miatt voltak izgalmasak,hanem a szabályok szerint csak az első négy helyezett vehet részt a Grand Prix kvalifikációs sorozatban,emiatt a tét még nagyobb volt mindannyiuk számára.

Az ausztrál bajnokság ezüstérmese végül Jack Holder végzett,aki az utolsó fordulóban fantasztikusan versenyzett.Jack az egész viadalon egyetlen pontot hullajtott csak ,aki a bátyja ellen kapott ki a viadal második futamában.Évek óta kiváló formában versenyez az ausztrál bajnokin Rohan Tungate ,akinek végül sikerült az összetett harmadik helyen végeznie.

Nem sikerült a dobogós helyen végeznie 2012 egyéni világbajnokának,pedig a verseny előtt még jó esélyekkel vágott neki.Chris Holder az összetett bajnoki küzdelemben kettő ponttal marad le az éremtől,ami miatt talán csalódott lehet,viszont a világbajnoki kvalifikációra sikerült biztosítani helyét.

Ausztrália egyéni bajnokság végeredménye 2020:
1.Fricke - 71 pont
2.Jack Holder - 62
3.Rohan Tungate - 59
*************
4. Chris  Holder - 57
----------------------

5. Jaimon Lidsey - 55
6. Brady Kurtz - 47
7. Josh Pickering - 38
8. Sam Masters - 37
9. Ryan Douglas - 26
10. Robert Medson - 20
11. Zach Cook - 20
12. Justin Sedgmen - 19
13. Ben Cook - 18
14. Jordan Stewart - 16
15. Jack Morrison - 6

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi