Smolinski váltja Hancockot a Grand Prixban


A németek elsőszámú versenyzője Martin Smolinski fog indulni főversenyzőként a 2020-as Speedway Grand Prixban az amerikai Greg Hancock helyett. Mint arról már beszámoltunk a négyszeres egyéni világbajnok Greg Hancock befejezte pályafutását,így BSI-nak lépnie kellett,és úgy döntöttek a GP első számú tartalékjának Martin Smolinskinak adják az indulási lehetőséget.

- Nagy tisztelet Greg Hancock iránt ,és szomorú vagyok hogy visszavonul a versenyzéstől.A rák elleni küzdelem mindig nagyon nehéz.Én 14-éves voltam amikor anyukám meghalt,és több mint két évet harcolt a betegséggel.Nagyon nehéz idők voltak ezek az életemben,és szomorú vagyok miatta.-mondta Smolinski

Mint tudjuk Hancock már a 2019-es szezont teljesen kihagyta felesége betegsége miatt,aki mellrákkal küzd.A mostani bejelentése teljesen érthető,hiszen a család a legfontosabb az életben,és Hancock egy igazi jó családapa,és a nehéz időkben minden percet együtt tölt szeretett feleségével.


Első számú tartalékként várta a német motoros ezt az évet,és csapatával együtt teljesen felkészültek egy esetleges bevetésre.Most azonban minden megváltozott,és a 2014-es aucklandi győztes újra szerepel főversenyzőként a sorozatban.

- Most ismét én vagyok az egyedüli német aki a Grand Prixban szerepel.A célom,hogy minden fordulón jó pontokat szerezni,és a legjobb hatba kerülni ,mert szeretnék a Grand Prixban maradni.-tette hozzá a német

Az Anlas gumiabroncsaival versenyző német pilóta arról álmodozik,hogy Németország második világbajnokává váljon az 1983-as világdöntő bajnoka Egon Müller után.

-Személy szerint a célom a Grand Prixban maradás,és a 2021-es évadban a világbajnoki cím.-fejezte be Smolinski

A német motoros nagyon népszerű hazájában,ugyanis több sikert ért már el.A hosszúpályás sorozatban már mindent elért amit egy versenyző elérhet.Sikerült csapatban,és egyéniben is világbajnoknak lennie.Emellett több érmet is szerzett már ebben a szakágban.

A speedway világában is okozott már meglepetést.Emlékezzünk vissza az új-zélandi viadalra hat évvel ezelőtt,amikor az utolsó helyről motorozta fel magát az elsőre a döntőben.Nézzünk meg ezt a fantasztikus négy kört ...



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi