Jégmotor Orosz Superliga - Magabiztosan győzött az ufai csapat

A hazai csapat hőse Dimitry Khomitsevich (Kamensk Uralsky)


 Az orosz Superliga második versenynapját rendezték meg Kamensk Uralskyban ,ahol a baskír ufai csapat magabiztos győzelmet aratott.A verseny nem indult valami zökkenőmentesen,ugyanis először az első futamban Igor Kononovot zárták ki veszélyes motorozás miatt,mivel Nikita Bogdanovot tolta bele a pálya szélén lévő bálás szalmába. A második futamot Konstantin Kolenkin bukása miatt kellett visszainteni,így azt lehet mondani a verseny eleje ezzel a két futammal közel félórát vett igénybe.

A viadal folytatását illetően már gördülékenyebben ment,és az ufai csapat az elejétől fogva futamról-futamra növelni tudta előnyét.A második-harmadik helyen hatalmas csatát vívott egymással a hazai Kamensk Uralsky,valamint a Mega Lada szinte fej-fej mellett haladt a két csapat a pontszámokat illetően. A 16.futam után az ufaiak tizenkét pontos előnnyel vezettek a Togliatti versenyzői előtt,míg a házigazdákkal szemben már tizennégy pontos előnyük volt. A verseny utolsó négy futama előtt már a győztes csapat biztosnak tűnt,ám a 2-3.helyezett sorsa még mindig nyitott volt. 

A 17.futamban az uralsky versenyzője Ivan Khuzin nyert,majd másodikként Chickov ért célba.Ennek a futamnak az érdekessége az volt hogy a cél előtt Jevgenij Sajdullin motorja megragadt,így a fiatal orosz mivel a hátsó kereke nem forgott nem tudta a célba betolni motorját a célba pedig csak 20 méter hiányzott neki.Hát igen itt a jégen olyan egyszerű tolni a motort mint a salakon ,pedig Sajdullin minden tőle telhetőt megtett különleges technikájával,de nem bírta már szuflával és a cél előtt kb 4 méterrel feladta. 

Jevgenij Sajdullin küzdelme az 1 pontért
Sajdullin mindent megpróbált ,de a cél előtt kb 4 méterrel feladta nem bírta tovább kondival.

A 18.futamot vissza kellett inteni Andrej Anishimov bukása miatt,majd a megismételt futamot utcahosszal Nikita Tarashov nyerte.A 19.etapban remek rajtot fogott a Togliatti versenyzője Igor Kononov,ám Nikita Bogdanov át tudta tőle venni a vezetést.A két jégmatador négy körön keresztül hatalmas csatát vívott egymással,de végül az ufai tehetség ért elsőként a célba.

A verseny utolsó futamában Dimitry Khomitsevich vett egy villámrajtot,ám a baskír Dínar Valeev hamar átvette tőle a vezetést.Valeev ezzel a győzelemmel a mai nap hősének számított,ugyanis maximális pontszámmal fejezte be napját.A huszadik futam második helyezettje Khomitsevich lett így ennek köszönhetően a Kamensk Uralsy csapata lett az ezüstérmes,míg a harmadikként célba érő Daniil Ivanov pontszámának köszönhetően a Mega Ladanak meg kellett elégednie ma a harmadik hellyel.

Ezen a versenyen két nagy név is hiányzott,mivel az első fordulón balesetet szenvedtek. Nikolai Krasnikov kartörés miatt,míg Dimitry Koltakov lapocskatörés miatt nem tudott segíteni csapatának.Aki nem látta volna ezt a bukást az ezen a linken megtekintheti " Krasnikov-Koltakov bukása "


Végeredmény Kamensk Uralsky Orosz jégmotor Superliga 2.versenynap.

1.hely Baskíria Ufa 50.pont :Nikita Bogdanov 14.p, Dínar Valeev 15.p,Nikita Tarasov 11.p,Ivan Chickov 10.p

2.hely Kamensk Uralski 33.pont : Dimitry Khomitchevich 12.p,Ivan Zhupin 12.p,Igor Sajdullin 5.p,Konstantin Kolenkin 4.p

3.hely Maga Lada Togliatti 31.pont:Igor Kononov 9.p,Daniil Ivanov 10.p,Jevgenij Saydullin 5.p,Nikita Toloknov 7.p

4.hely Kumertau Vimpel 5.pont : Jevgenij Sharov 3.p,Andrej Aniszimov 0.p,Dimitry Bulakin 2.p

Orosz jégmotor Superliga 1.versenynap végeredménye --- ITT olvasható---

Tabella állása két verseny után 
1.hely Baskíria Ufa 10.p
2-3.hely Maga Lada Togliatti 5.p
2-3.hely Kamensk Uralsky 5.p
4.hely Kumertau Vimpel 2.p

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi