Orosz Superliga - Nikita Bogdanov győzelemre vitte csapatát


Szombaton kezdődött el az orosz jégmotor Superliga bajnokság,melyen négy csapat küzdött meg egymással.Ezen az első napon kiderült,hogy a baskír csapat nagyon komoly erőket képvisel,és így óriási csatát vívtak nagy riválisuk a Mega Lada ellen .A verseny végére pontegyenlőség alakult ki,ugyanis mindkét csapat 38-38 pontot halmozott fel az alapszakaszban. A fiatal baskír hős Nikita Bogdanov viszont a külön-futamban nem adott esélyt ellenfelének,így a bajnokság nyitó versenyén az ufai motorosok állhattak a dobogó legfelsőbb fokára. A versenyen egyébként indult Nikolai Krasnikov is,aki a jégmotorozás történetének legsikeresebb sportolója hét egyéni világbajnoki címmel. Krasnikov egyébként remek edzői munkát is végez,ugyanis egyik nagy felkaroltja éppen Bogdanov,aki idén eddig remekül szerepel .

Kiválóan versenyzett a győztes ufai csapatban még Dínar Valeev is,aki 13.pontot szerzett ezen a napon.A második helyezett Mega Lada motorosai közül Igor Kononov,valamint Daniil Ivanov szerezte a legtöbb egységet.A harmadik helyen végző Kamensk Uralski legjobb pontszerzője Dimitry Khomitchevich volt,aki 14.pontot halmozott fel ezen a versenyen.A hazai gárdában meglepően gyenge teljesítményt mutatott Dimitry Koltakov ,aki mindössze 6.pontot tudott ma összekovácsolni.

A negyedik helyen végző csapat már a verseny elején komoly problémába ütközött ugyanis az edzésen két versenyzőjük megsérült amiatt ők nem is tudtak részt venni a versenyen. 

Az orosz Superliga szabályai szerint a győztes csapat 5.ponttal,a második helyezett 3.ponttal,a harmadik 2.ponttal,míg az utolsó 1.ponttal gazdagította pontjai számát a tabellán.

1.hely Baskíria Ufa 38+3.pont :Nikita Bogdanov 14.p, Dínar Valeev 13.p,Nikita Tarasov 6.p,Nikolai Krasnikov 4.p,Ivan Chickov 1.p

2.hely Maga Lada Togliatti 38+2.pont:Igor Kononov 11.p,Daniil Ivanov 10.p,Jevgenij Saydullin 9.p,Nikita Toloknov 8.p,Vladimir Fadeev (N)

3.hely Kamensk Uralski 36.pont : Dimitry Khomitchevich 14.p,Ivan Zhupin 9.p,Dimitry Koltakov 6.p,Igor Sajdullin 5.p,Konstantin Kolenkin 2.p

4.hely Kumertau Vimpel 5.pont : Jevgenij Sharov 2.p,Andrej Aniszimov,2.p,Dimitry Bulakin 1.p.Elishey Vydrin (N)


speedwayrussia

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi