A baj nem áll meg,itt a vég ! Artem Laguta ,és Emil Sayfutdinov nem kap lengyel licencet sem




Miután a FIM bejelentette,hogy a két orosz salakmotoros nem vehet részt a Speedway Grand Prix sorozatban ,a Lengyel Motorsport Szövetség  (PZM) is közleményt adott ki

Közvetlenül a FIM hivatalos bejelentések közzététele után tárgyalások kezdődtek arról, hogy Artem Lagutának és Emil Sayfutdinovnak megnyitják-e a kaput a lengyel licenc engedéllyel való versenyzés lehetősége formájában. A lengyel salakmotoros szövetség vezetősége azonban határozottan kijelentik, hogy ilyen helyzet nem fog bekövetkezni.


PZM Közlemény :

Oroszország ukrajnai jogellenes fegyveres inváziójával kapcsolatban, valamint azzal kapcsolatban, hogy ezt a brutális támadást a fehérorosz állam támogatja, a Lengyel Motorsport Szövetség további értesítésig kizárja az orosz és fehérorosz versenyzőket a lengyel területen szervezett motorsport sportversenyeken való részvételből. Ezen országok képviseletei szintén ki vannak zárva a Lengyelországban megrendezett sportversenyeken való részvételből.

Ezenkívül a Lengyel Motor Szövetség engedélyével rendelkező versenyzőknek tilos versenyezniük az Oroszországban és a Fehérorosz Köztársaságban szervezett versenyeken.



– A mai naptól nem látok lehetőséget arra, hogy lengyel licenceket adjak ki ezeknek a játékosoknak. Mind a bajnokságra, mind a Nagydíjra orosz licenc alapján jelentkeztek. Nem egyezünk bele a licenc váltásba- mondja Michal Sikora.

Ez azt jelenti,hogy az idei szezonban a lengyel állampolgárságuk ellenére sem Artem Laguta,sem pedig Emil Sayfutdinov nem vehet részt a PGE Ekstraliga versenyeken.

Külön téma a Gleb Chugunov elindításának kérdése. A  Betard Sparta Wroclaw  "salakmotorosa nyugodtan aludhat". Az előző két szezonban már lengyel engedéllyel versenyzett. A 22 éves versenyző még a wroclawi Grand Prix fordulón is Lengyelország színeiben versenyzett.

– Gleb Chugunov nemcsak sokkal korábban kért lengyel licencet, hanem a válogatottban is szerepelt. Ezt a döntést egyszerre hoztuk meg, így ő az egyetlen versenyző aki nem képezi a vita tárgyát. Nyugodt lehet a kezdést illetően. – teszi hozzá a lengyel salakmotorsport  vezetője.

Ebben a rendkívüli helyzetben három PGE Ekstraliga csapat beszélhet komoly veszteségről. A Betard Sparta-ban Artem Laguta fog hiányozni,az Apator Torunban – Emil Sajfutdinov, míg a ZOOleszcz GKM Grudziadz -ból– Vadim Tarasenko.

Megjelent az a hír is,hogy Grigorij Laguta lett licencet próbál váltani,de erre a hírre a Motor Lublin vezetősége azonnal reagált.Nem kívánnak már Lagutával dolgozni idén.A döntésük,hogy az orosz motorosokkal felfüggesztették a szerződéseket végleges ...


speedwayekstraliga.pl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi