Jakub Jamróg nyerte a Húsvét Kupát

Fotó: Asztalos Krisztián

Egy új versenyformát tesztelt a SpeedWolf Debrecen csapata a Nagypénteki viadal során. A teszt igazán jól sikerült, hiszen a versenyzők és a nézők tetszését is elnyerte a kieséses szisztéma. 

A kiegyensúlyozott mezőnyben 1-es rajtszámmal hazánkban második alkalommal láthattunk hölgy versenyzőt, a német Celina Liebmann személyében. Celina nem volt megszeppenve és több skalpot is begyűjtve, futamgyőzelmet is aratva, a közönség szimpátiáját maximálisan kivívva a 11. helyen zárta a versenyt. 

Két jókora bukás is borzolta a kedélyeket gyors egymásutánban. Az első bukás elszenvedője az ifjú olasz versenyző, Nicollo Percotti volt, akit a mentők vállficammal kórházba szállítottak. A második bukásnak rögtön az olasz versenyző bukása után, még ugyanabban a futamban, Magosi Norbert és Matic Ivacic voltak szereplői. Ők szerencsére kisebb-nagyobb zúzódásokkal, horzsolásokkal megúszták az esést. 

Magosi Norbi három 3. és egy 2. hely megszerzésével a 14. helyen zárt. Kovács Roli számára a két 2. és három 4. hely a 12. helyezés megszerzésére volt elegendő.

A verseny győztese, Jakub Jamróg két futamgyőzelem után, rögtön az elődöntőbe kvalifikálta magát, míg szlovén Nick Skorja ugyanezt két második hellyel is tudta prezentálni. Ugyancsak két futamgyőzelmet ért el a szintén lengyel Robert Chmiel, míg két második hellyel az ukrán Marko Levishyn is az elődöntőbe került. 

Az első elődöntő további két helyére a lengyel Adrian Cyfer egy futamgyőzelem és egy harmadik hely után a "Még egy út az elődöntőbe" elnevezésű reményfutam után került, az olasz-argentin Nicolas Covatti egy második, egy negyedik hely után, a reményfutamban 2. helyet szerezve került az elődöntőbe. A második elődöntő résztvevői mellé a lengyel Ernest Koza egy első és egy harmadik helyezés után a reményfutamot megnyerve, míg a lett Oleg Mihailov az első futamban történt betlizése (4. hely) után a következő futamát megnyerve a reményfutamban második helyen zárt, így az elődöntőbe léphetett. 

A két reményfutam után az elődöntősök kaptak egy hosszabb pihenőt, ahol az utolsó 8. helyen végzett versenyző eldöntötte a végső helyezéseiket. 

Az elődöntők első és második helyezett versenyzői a nagydöntőbe, míg a harmadik és negyedik helyen végzett versenyzők a kisdöntőbe kerültek. A kisdöntőt Adrian Cyfer nyerte Nicolas Covatti, Marko Levishyn és Robert Chimel előtt, a nagydöntőben sem hibázó Jakub Jamróg pedig elvitte a trófeát Nick Skorja, Oleg Mihailov és Ernest Koza elől. 

A győztes, fotó: Asztalos Krisztián


A verseny a szisztéma miatt igen érdekesen alakult, hiszen aki nem hibázott az első két futamában és első vagy második helyen zárta azt, rögtön az elődöntőben találta magát, de azok a versenyzők, akik hibáztak, javíthattak teljesítményükön és ha éltek a reményfutam adta eséllyel, ők is az elődöntőben találhatták magukat. 

Üde színfolt volt a rendezvényen három fiatal bemutatkozása. A szlovén Sven Cerjak és Lovas Zoltán 250 ccm-es, míg Stefáni Patrik 500 ccm-es motorral tartott bemutató motorozást, melyet a közönség vastapssal jutalmazott. 

Végeredmény, Húsvét Kupa: 




Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi