SEC selejtező - Dominik Kubera nyert Nagyhalászban

Dominik Kubera

Nagyhalászban neves mezőny gyűlt össze az idei harmadik, egyben utolsó SEC selejtező versenyre. Már a verseny elején lehetett számítani arra, hogy látványos küzdelmes futamokat láthatunk majd. Sajnos ezen a versenyen volt néhány komoly bukás is, ami miatt ketten is kénytelenek voltak idő előtt feladni a küzdelmet.

Rögtön az első futam után a szlovák Valkovic már nem tudott többé pályára menni, majd a tizenhatodik futamban az olasz Nico Covatti bokatörést szenvedett. Neki pedig megvolt az esélye akár a továbbjutásra is.

Igazi csemegének számítanak az ilyen versenyek, ahol ennyire sok nemzet salakmotorosai mérik össze ereiket,hiszen egy igazi egyéni megmérettetés miatt mindenki a legjobb formája szerint próbálja a lehető legjobb eredményt elérni. A nagyhalászi Speedway Ringen nagyon sokan szurkoltak a lengyel Kuberànak, és mint utóbb kiderült nem volt hiába való. A lengyel Ekstraliga sztár nemrég fejezte be sérülése miatt a rehabilitációs kezeléseket, de ettől függetlenül teljesen százszázalékos formát produkált. Rögtön az első futamában hatalmas küzdelmet vívott a svéd Berntzonnal szinte méterenként változtak a pozíciók. A svéd viszont keményen a palánkba vezette Kuberát, ami miatt kizárása is került. Bernzon egyébként a 2-5 helyért vívott külön futamban is elvesztettem a fejét és akkor az ukrán Levishynt küldte padlóra. Természetesen ekkor is kizárás lett a jutalma...

Ez a SEC selejtező is nagyon jól sikerült, bár meglepetés is akadt például a két dán motoros kiesése. Hasonlóan az egykori GP menő brit Chris Harris is búcsúzni kényszerült a sorozattól, pedig a rutinos motorost sokan az ötbe vártak.

A verseny győztese Kubera mondhatni már a tizenhatodik futam után a verseny győztesének volt kikiálthato matematikailag, ám ettől függetlenül a polák motoros nem adott alább teljesítményéből.

Teljesen megérdemelten jutott tovább elsőként a június 18-án sorra kerülő SEC Challenge-be, amelyet Krskoban rendeznek meg. Második helyen végül a kétszer megismetelt külön futam után a francia David Bellego végzett, míg a harmadik helyen az ukrán Marko Levishyn... A továbbjutást negyedik helyen a cseh Vacláv Mílik, míg az ötödiken a svéd Oliver Berntzon kvalifikálták magukat a Challenge-be. 

Fazekasnak nem sikerült 

Reménykedtünk, de nem jött össze ezen a napon a folyamatos pontszerzés Fazekas Dennis számára. Az első futamát követően hatalmas remények voltak még sokakban, ugyanis sikerült a dán Hansen előtt célba érnie a második helyen. Fazekas a hetedik futamban gördült újra a szalag mögé, ám nem sikerült pontot szerezni Covatti, Kostogiv, és Fredriksennel szemben. A harmadik futamában a jelenlegi óriási sztárnak számító francia Bellego, valamit a brit rutinos róka Harris mögött érkezett a célba, míg a szlovén Ivacic csak hátulról láthatta a magyar motoros mellszámát. A negyedik futamában sajnos egy újabb negyedik hely következett számára, majd a záró futamában egy harmadik hellyel búcsúzott a helyi közönségtől.

A sérülések, valamint a rajthibák miatt a két tartalék motoros is szerepet kapott. Bárány Márk kettő,pontot tudott szerezni, míg a másik pályatartalék Füzesi Richárd pont nélkül fejezte be a versenyét ebben a rangos mezőnyben.

3. SEC selejtező, Nagyhalász végeredmény:

1. Dominik Kubera (lengyel) (3,3,3,3,3) 15
2. David Bellego (francia) (1,2,3,2,3) 11 + 3
3. Marko Levishyn (ukrán) (3, 2,3,1,2) 11

********
4. Václav Milík (cseh) (2,1,3,3,2) 11 + d
5. Oliver Berntzon (svéd) (Ny, 3,2,3,3) 11 + d
-------------------------
6. Valentin Grobauer (német) (3,0,2,1,3) 9
7. Matias Nielsen (dán) (3,3, T, 2,1) 9
8. Patrick Hansen (dán) (1, 1, 1,3,2) 8
9. Chris Harris (brit) (1,2,2,2, R) 7
10. Jevgenyij Kostigov (lett) (2,2,1,1,0) 6
11 Nicolas Covatti ( olasz) (2,3,0, F / -, -) 5
12. Matic Ivacic(szlovén) (1,0,0,2,2) 5
13. Lasse Fredriksen (norvég) (0,1, 2,1,1) ) 5
14. Fazekas DENNIS (magyar) (2,0,1,0,1) 4
15. Bárány MÁRK (magyar) (0,1,0,0,1) 2
16. Andrei Popa (Románia) (d, 1,0, d, 0) 1
17. Füzesi RICHÁRD (magyar) (d, d, 0) 0
18. Jakub Valkovič (szlovák ) (d, -, -, -, -) 0



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi