Jack Holder megállíthatatlan volt Debrecenben


Szikrázó napsütés, remekül előkészített pálya és közel 5000 néző fogadta a 2023-as SGP kvalifikációra érkező versenyzőket tegnap Debrecenben. 

Nagy érdeklődés, rég nem látott nézőszám kísérte az SGP kvalifikációt a hajdúsági megyeszékhelyen. Már a verseny előtti esélylatolgatások alapján is látszott, hogy 8, de akár 10 versenyzőnek is sansza lehet a továbbjutásra, tehát a startlista alapján is remek verseny ígérkezett. 

Az első négy futamban az ausztrál Jack Holder, a dán Michael Jepsen Jensen, a lengyel Szymon Wozniak és honfitársa Bartosz Smektala tudott elsőként áthaladni a célvonalon. 

A második négyesben az első futamában második helyen zárt közönségkedvencnek tapsolhattak kedvelői, hiszen Andzejs Lebedevs futamot nyert, majd a dánok 24 éves versenyzője Frederik Jakobsen is - 0 pontja után - 3 ponttal gazdagodott. A 7. futamban ismét Smektala diadalmaskodott, így már hat ponttal várta a harmadik kört, akárcsak Jack Holder, aki szintén ismét futamot nyert. Így a 8. futam után két versenyző állt 6 ponttal az első helyen, míg 3 öt pontos versenyző is reménykedhetett. 

A 9-12. futamban feltámadt az addig két második hellyel rendelkező ausztrál versenyző Rohan Tungate is. Majd ismét egy Wozniak győzelemnek tapsolhatott a közönség, viszont ebben a futamban az addig 100 %-os honfitársa Smektala nagy meglepetésre betlizett és csak a negyedik helyen intették le. A 11. futam az addig "bukdácsoló" svéd Tomas Jonasson sikerét hozta, kinek addig két futamból mindössze egyetlen pont árválkodott az eredménylistáján. Ráadásul Lebedevset sikerült maga mögött tartania, aki így már két pontot veszített az első két versenyzőhöz képest. A 12. futam ismét egy sima Jack Holder győzelmet hozott. 

A 13. futamban Wozniak ismét remekelt és már 11 pontnál járt az összesítésben. A 14. futam végre elhozta az addig 5 pontot szerző hosszúpályás világbajnok német Erik Riss győzelmét, aki így még reménykedhetett az utolsó futamában egy jó helyezés esetén a továbbjutásban. A 15. futam Jepsen Jensen győzelmével zárult, így ő 9 ponttal várta az utolsó futamát. A 16. futamban Jack Holder ismét megmutatta, hogy őt ezen a versenyen nem lehet legyőzni és veretlenül várta utolsó futamát. Miközben ebben a futamban az egyik nagy favoritnak tartott Bartosz Smektala ismét betlizett és a két futamgyőzelme után begyűjtötte második 0 pontját is.  

Következett az utolsó négy futam, mely előtt már úgy tűnt, lesz különfutam a 20 futam után, hiszen Jack Holder 12, Wozniak 11 ponttal állt az első és második helyen, azonban Jensen és Lebedevs is 9-9 ponttal várta a folytatást és 8 pontos volt Riss, Tungate is. 

A 17. futamban magára talált újra Smektala, de futamgyőzelme után csak 9 megszerzett pont állt a neve mellett. A 18. futam hatalmas csalódást okozott Erik Riss számára, hiszen 8 ponttal várta a folytatást, egy esetleges futamgyőzelem különfutamot vagy továbbjutást hozhatott volna számára. Azonban a motorja csütörtököt mondott, így Riss esélyei is elszálltak. Ebben a futamban ismét Lebedevs hátát figyelhették a többiek, így ő 12 pontot szerzett a 20 futam alatt.  A 19. futam Tungate diadalát hozta ezzel 11 pontos lett, Wozniaknak elég volt a két pont is, hogy 13 ponttal biztos továbbjutóként zárjon. A 20. futamban Jack Holder ott folytatta, ahol az előző négy futama során abbahagyta, ismét nyert. Második helyen zárt Michael Jepsen Jensen, aki ezzel 11 pontot könyvelhetett el. 

Így 20 futam után, Jack Holder, Szymon Wozniak és Andzejs Lebedevs volt a sorrend. 11-11 pontot gyűjtött azonban Rohan Tungete és Michael Jepsen Jensen is, így mivel csak négy versenyző jutott tovább, különfutamban kellett eldönteni, hogy ki kap esélyt a Challengen résztvenni. 

A különfutam a nap futamát hozta. Jensen remek rajtot fogott és végig maga mögött tudta tartani Tungate-et. A cél előtt azonban Tungate egy mindent elsöprő támadást indított a dán versenyző ellen, így az ausztált intették le a kockás zászlóval a futam végén.

A keresztbeveréseknek köszönhetően egy igazán parádés versenynek lehettünk szemtanúi, Jack Holder minden megmozdulásán látszott a profizmus és az, hogy ő mégiscsak egy SGP főszereplő idén. 

A mezőny hazai versenyzőink számára nagyon erősnek bizonyult, Magosi Norbert mindösszesen egyetlen pontot szerezve a 15. helyen zárt, Kovács Roland négy harmadik hellyel a 14. helyen végzett. 

Végeredmény: 





Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi