Szlovén - magyar bajnokság 1. Forduló Fazekas a döntőbe motorozta magát ám ott a szlovènokkal nem bírt



Szombaton rendezték meg Lendván a szlovén - magyar bajnokság 1.fordulóját. Mint ahogy az várható volt a szlovén versenyzők számítottak a favoritoknak, már csak az volt a kérdés ki fog közülük ki kerülni győztesen. 

Ezen a versenyen 13 vaspapucsos mérte össze az erejét ahol szlovén, magyar, argentin, valamint egy-egy ausztrál és bolgár motoros harcolt meg egymással a pontokért.

Az alapszakasz győztese Matic Ivacic volt aki 15 ponttal kvalifikálta magát a fináléba. A második legjobb a húsz futam után Nick Skorja volt aki 14 ponttal várta a folytatást. A reményfutamban Anze Grmek nyerte magabiztosan a futamát mögötte Fazekas Dennis kvalifikálta be magát a fináléba. Fazekas egyébként az alapszakaszban is szorgosan gyűjtögette pontjai számát ahol egyébként 11.pontot tudott szerezni.


A fináléban viszont óriási meglepetés történt ugyanis az addigi két nagy favoritnak számító motorost leosztotta Anze Grmek és végül Matic Ivacic,Nick Skorja, valamint Fazekas Dennis előtt érkezett a célba.

A magyar salaksport nagy veteránja Magosi Norbert is jó formában versenyzett ezen a fordulón, ám a nyolcadik futamban hiába intették le elsőként a vezetőbíró kizárta ő pálya elhagyás miatt, így a SpeedWolf Debrecen versenyzője bukta ezt a három pontot. Magosi így összetettben csak a kilencedik helyen tudott végezni. Klub társa Kovács Roland a hetedik helyen fejezte be versenyét. Roland az első és utolsó futamában hullajtott komoly pontokat, de ettől függetlenül stabilan teljesített.

A mezőny utolsó előtti helyén Bárány Márk végzett 5.ponttal,míg az utolsó helye Füzesi Richárd végzett három ponttal.




Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi