SEC 1.forduló - Gyenge Madsen kezdés után hatalmas győzelem


Rybnikben került sor az idei SEC Europa döntő első fordulójára,melyet a nagyon gyengén kezdő dán motoros Leon Madsen nyert meg. A dán sztár olyannyira rosszul kezdte a napját, hogy két futamból mindössze csak egyetlen pontot tudott gyűjteni. Ettől függetlenül jó kedvűen nyilatkozott a lengyel téve stábnak, és a tartalék motorjában bízott, hogy a folytatásban eredményesebb legyen.Madsen tippje be jött ugyanis végül ő lett ennek a fordulónak a győztese.

A verseny elején nagyon jól kezdett a bajnoki címvédő Mikkel Michelsen aki sorozatosan győzte le ellenfeleit. Remek formát mutatott és úgy tűnt ezen a versenyen nem lesz neki ellenfele. A 18.futamban viszonta magára találó Madsen megtörte Michelsen addigi makulátlan teljesítményét.

A lengyelek közül Janusz Kolodziej volt kiváló formában és ennek köszönhetően a dobogó második fokára sikerült felmotoroznia magát. Patryk Dudek az összetett harmadik helyen fejezte be versenyét ami szintén nagyon jó bajnoki rajtnak számít.A címvédő Mikkel Michelsen ezen a fordulón a negyedik helyen érkezett célba a fináléban, de ettől függetlenül még nem lefutott a címvédés... 

Az idei bajnokságban újoncként mutatkozott be a francia Dimitri Bergé, aki kellemes színfoltja volt ennek a versenynek. Igaz hogy csak kilenc pontot szerzett, de azt viszont megmutatta, hogy számítani kell rá, hiszen bárkit képes megverni. Kellemes meglepetés volt a svéd újonc egyéni bajnok szereplése is, hiszen nagyon eredményes volt Oliver Berntzon ezen a napon.

Nem sokat villantott ezen a nyitó fordulón a brit Daniel Bewleyt helyettesítő Dominik Kubera aki mondhatni csak vegetált ezen a napon a pontgyűjtést illetően. Sokkal többet vártam Kacper Woryna teljesítményétől akinek ez a pálya szinte a tenyerében van és emiatt bőven a legjobb hatban vártam a teljesítményét. 

A mezőny harmadik dán motorosa sem volt szerencsés ezen a versenyen. Az idei dán bajnok Rasmus Jensen első futamában be nullázott, majd ezt követően futamot nyert. A harmadik futamában igazi drámát élt át, mivel a cél előtt a kimenőben a motorja felmondta a szolgálatot, és így csak a harmadik helyen gurult át a célvonalon.  A következő egy pontját is motorhiba miatt tolta több mint fél kört a célba, amit a lengyel közönség hatalmas ovációval fogadott. Az utolsó fellépése viszont teljesen eredménytelenül sikerült, így a dán ma keserű szájízzel fejezte be napját. 

Nagyon meglepő volt a lett Andzej Lebedevs, és a cseh Vacláv Mílik szereplése ezen a találkozón. Mindketten csak statiszta szerepet játszottak Rybnikben és ennek köszönhetően csak a mezőny végén végeztek.

Ne feledjük az idei Európa bajnokságnak is nagy a tétje ugyanis a bajnok egyenes ágon kerül a 2023-as Speedway Grand Prix sorozatba.

Eredmények:
1. Leon Madsen (Dánia) - 13 + 3 (1,0,3,3,3,3) - 1. hely a döntőben
2. Janusz Kołodziej (Lengyelország) - 14 (3,2,2,2, 3,2) - 2. hely a döntőben
3. Patryk Dudek (Lengyelország) - 12 + 2  (1,2,3,2,3,1) - 3. hely a döntőben

*****
4. Mikkel Michelsen (Dánia) - 14 ( 3,3,3,3,2,0) - 4. hely a döntőben

____
5. Bartosz Smektała (Lengyelország) - 11+ d (1,3,1,3,3)
6. Piotr Pawlicki (Lengyelország) - 10+ 1  (3,1,3,1,2)
7. Oliver Berntzon (Svédország ) - 10 (2,3,2,2,1)
8. Dimitri Berge (Franciaország ) - 9(3,2,0,3,1

---------
9. Kacper Woryna (Lengyelország ) - 8 (2,2,2,0,2)
10. Kai Huckenbeck (Németország ) - 7 (2,0,1,2,2 ) )
11. Dominik Kubera (Lengyelország ) - 6 (1,1,2,1,1)
12. Rasmus Jensen (Dánia) - 5 (0,3,1,1,0)

13. David Bellego (Franciaország ) - 3 (2 ) ,1,0, R, R)
14. Adam Ellis (Nagy-Britannia) - 2 (R, 0,0,1,1)
15.  Andzejs Lebedevs (Lettország) - 1 (0,1,0,0, 0)
16. Vaclav Milik (Csehország ) - 1 (0,0,1,0,0)
17. Marko Levishyn (Ukrajna) - N

18. Paweł Trześniewski (Lengyelország) - N


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi