Niels Kristian Iversen volt ma Debrecen legjobbja

Immáron 47. alkalommal került megrendezésre a Debrecen Város Nagydíja nemzetközi meghívásos salakmotorverseny, melyet a dán Iversen nyert meg, Jason Doyle és Timo Lahti előtt. 

A rekkenő hőségben kezdődő versenyt szép számú nézősereg kísérte figyelemmel, akik közül szinte mindenki Jason Doyle diadalra számított. Doyle azonban az első futamában megijesztette rajongóit, hiszen Jakub Jamróg mögött csak a második helyre tudott befutni. Ezt a betlit azonban hamar kiküszöbölte és az ezt követő futamait sorban megnyerte, így egyenes ágon azonnal a döntőbe került. 

A másik nagy esélyesnek kikiáltott Niels Kristian Iversen is második helyen végzett az első futamában, őt a szlovén tehetség, Nick Skorja utasította maga mögé. Iversen ezután szerzett 3, 1, 2 és 3 pontot, így ha hullámzó teljesítménnyel is, de elődöntős helyen zárt, az alapszakasz 3. helyezettjeként. 

Az alapszakasz második helyén a finn Timo Lahti végzett, aki imponáló versenyzéssel, 3 futamgyőzelemmel nyitott, majd az ő neve mellé is került egy harmadik és egy második hely.

Elődöntőbe került még Marko Levishyn, Jakub Jamróg, Oskar Bober, Matic Ivacic, Nick Skorja és Pawel Miesiac. Az első elődöntő Lahti és Jamróg sikeréről szólt, és a két szlovén Skorja és Ivacic pedig kiestek a további versengésből. A második elődöntőt simán nyerte Iversen Miesiac előtt, a két kieső helyen pedig Bober és Levishyn végzett. 

Az öt fős döntő előtt a nézők Doyle sikerére voksoltak, viszont Niels Kristian Iversen fantasztikus rajtot fogott és hiába üldözte őt az ausztrál versenyző nem tudta az első helyet megszerezni. Timo Lahti a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a negyedik helyen Jakub Jamróg, az ötödik helyen pedig Pawel Miasiac végzett. 

A magyar versenyzők közül Magosi Norbert a 12., Kovács Roland a 14., míg Fazekas Dennis a 16. helyen zárt. 

A debreceni kedvenc Celina Liebmann nagy kedvvel versenyzett, azonban ebben a hihetetlenül erősre sikerült mezőnyben nem tudott labdába rúgni, a 15. helyen végzett. Azonban ez sem vette kedvét, nagyon örült az újbóli meghívásnak és nagyon élvezi a debreceni rajongók felé irányuló kedvességét. 

A verseny előtt nagy sikere volt a versenyzők autogram osztásának, hosszú sor kígyózott a versenyzők előtt. A korábbi magyar nyertesek közül, Adorján Zoltán, Hajdú Zoltán, Stefáni Attila és Tabaka József szintén beültek az autogram osztó sátor alá, mely szintén nagy sikert aratott a szurkolók körében. 



A verseny győztese, Niels Kristian Iversen

Végeredmény: 



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi