Interjú Jason Doyle-al


A verseny első számú favoritját és második helyezett versenyzőjét, Jason Doyle-t kérdeztük a verseny végén: 

Nem ismeretlen számodra az ehhez hasonló városi nagydíjak hangulata, hiszen háromszor is sikerült nyerned a nagy múltú Aranysisak versenyen Pardubicében. Hogyan állsz az effajta megmérettetésekhez?

Először is, az ilyen versenyekre igazi elvárások nélkül utazunk. Gyorsan megjegyezném, hogy a pálya elképesztő volt. Amikor ilyen helyekre érkezünk, amikről nem tudunk semmit, nem tudod mire számíthatsz. De rendkívül jól felkészített volt a pálya, biztonságos, jó verseny volt. A helyi szurkolók is nagyszerűek voltak. Az ilyen versenyeken le lehet tesztelni bizonyos dolgokat, jó felkészülés a Grand Prixra. Megpróbálom ilyenkor kicsit lazábban venni a dolgokat, mintha egy liga versenyről, vagy Grand Prix-ról lenne szó. De a mai nap nagyon jól sikerült, és ezért jöttünk. 

Ha már szóba került a Grand Prix és a pálya állapota, mit gondolsz az idei sorozatban az eddigi nagydíjakon tapasztalt körülményekről?

Hatból négy pálya borzasztó volt. Ezt a problémát meg kell oldaniuk. Talán a legutóbbi, cardiffi pálya volt a legrosszabb. Aztán másnap a junioroknak ilyen rossz körülmények között kell versenyezniük… A Grand Prix szervezőinek ebben változtatnia kell. Ma ha egy kicsit is szárazabb volt a pálya, már jött is a locsolókocsi, akár két futamonként is, ha szükséges volt. Mégsem áztatta el a pályát, könnyű volt rajta a versenyzés. A Grand Prixban mindig eláztatják a pályát, így az első két futamban mindig túl vizes a salak. Talán a szervezőknek el kellene jönnie ide, hogy megnézzék, hogyan kell egy pályát rendesen felkészíteni, mert egyáltalán nem jó móka így rajthoz állni a GP-ben, mikor ilyen veszélyesek a körülmények. 

Még mindig a Grand Prix-nál maradva. A tavalyi évet leszámítva, bérelt helyed van az első 6 helyezett között a végelszámolásnál. Mi hiányozhat ahhoz, hogy újra a dobogó legfelső fokára állhass?

Bárcsak tudnám… Hogy őszinte legyek, csak 12 pontra vagyok a harmadik helytől, nagyon szoros a mezőny, nyilván Bartosz kicsit kiemelkedik. Valami hiányzik, amit újra meg kell találnunk, de a legfontosabb dolog, hogy újra élvezni tudjam a versenyzést. Amikor jól ment, és futamokat, nagydíjakat nyertem, akkor nagyon élveztem, de mostanában inkább stresszként élem meg. 

Mi a helyzet jelenleg Speedway fronton Ausztráliában? Mert majd minden nemzettől azt halljuk, hogy problémák vannak a jelenlegi helyzettel és a jövőbeni kilátásokkal is. 

Mi nagyon szerencsés helyzetben vagyunk. Van néhány korábbi versenyzőnk, például Craig Boyce vagy Darcy Ward, akik a legtehetségesebb fiatalokat át szeretnék hozni Európába. Lehet, hogy beletelik 2-3 évbe mire megint ezek a srácok elég jók lesznek ehhez. Jelenleg nem állunk jól az U21-es fronton, de azt gondolom, hogy az ausztrál speedway nagyon ígéretes helyzetben van, és pár éven belül lesznek új, remek versenyzőink.

@GoózGábor

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi